Zelenskyj na margo vládnych zmien: Je dôležité, aby inštitúcie boli aktívnejšie ako doteraz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtkovom videu uviedol, že je dôležité, aby vládne inštitúcie fungovali aktívnejšie ako predtým a to na všetkých úrovniach. Informuje o tom Ukrajinska pravda.

Èaputová na rozlúèkovej návšteve Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

„Došlo k zmenám vo vláde. Som vďačný parlamentu za podporu jednotlivých kandidátov. Je veľmi dôležité, aby vládne inštitúcie teraz fungovali čo najaktívnejšie – aktívnejšie ako predtým – na všetkých úrovniach. Viac investícií od partnerov do ukrajinskej obrannej výroby. Aktívnejší pokrok v rokovaniach s Európskou úniou pri príprave budúcej prístupovej dohody. Viac interakcie a vzájomného porozumenia medzi ústrednou vládou a komunitami,“ povedal Zelenskyj vo videu.

Prezident tiež očakáva väčšiu podporu na fronte a vyššie dodávky zbraní, ako aj energetickú bezpečnosť a obnovu krajiny. K povinnostiam patrí prehľadnejšia agenda starostlivosti o veteránov, vystupovanie proti ruskej propagande v zahraničí, spolupráca s Ukrajincami na celom svete a zachovanie finančnej stability štátu.

„Takýchto veľmi špecifických úloh sú desiatky a počas jesene musí každý na svojej pozícii dosiahnuť hmatateľné výsledky,“ dodal.

(mas)