Reportáž: Dunaj už zaplavuje nábrežie v centre Bratislavy. Na Trnavskom mýte pília stromy

Rieka v hlavnom meste má momentálne 931 centimetrov. Kulminácia sa očakáva v utorok ráno. Hasiči, polícia aj vodohospodári zasahujú, kde môžu.

IMG_5861 Dunaj už zatopil Tyršovo nábrežie v Bratislave. Foto: Miroslava Pavlíková

Vo viacerých mestských častiach v Bratislave zanechal výdatný trvalý dážď a silný vietor následky, z ktorých sa budú obyvatelia hlavného mesta spamätávať dlhšie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) navyše avizoval od pondelka kulmináciu Dunaja. 

Pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) sú od skorých ranných hodín v oblastiach, v ktorých neustále okrem monitorovania situácie s hladinou Dunaja kontrolujú aj stav protipovodňových hrádzí. „V Bratislave je tretí stupeň povodňovej aktivity a mobilné hradenia sú v hlavnom meste postavené na storočnú vodu,” reaguje pre denník Štandard hovorca SVP Marián Bocák a zároveň dodáva, že hradenia boli v Starom Meste a na Petržalskej strane postavené počas nedele do 21.30 hod. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.