Archeologický výskum predražil obnovu pešej zóny v Trenčíne. Nevedno, kedy ju dokončia

Pešiu zónu v centre Trenčína začali rekonštruovať tento rok v máji. V niektorých častiach nariadili aj archeologický výskum. Najmä obyvatelia preto musia vydržať v dôsledku prác isté obmedzenia.

praca rekonstrukcia Stavebné práce v centre Trenčína. Foto: Ľubomír Chochula

Na základe rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu Trenčín vykonávajú výskum na Sládkovičovej ulici, čo predstavuje z pohľadu stavby ako celku len niekoľko percent revitalizovanej plochy. Doterajšie výsledky sú zatiaľ predbežné, keďže proces stále pokračuje. Viac bude známe po ukončení archeologických prác.

Aké nálezy sa zistia v rámci rekonštrukcie? Foto: Ľubomír Chochula

„Je potrebné ešte doskúmať zvyšné časti Sládkovičovej ulice, ako aj vyhodnotiť zistené murované konštrukcie. Avšak už dnes s istotou možno povedať, že časť zistených zvyškov architektúry bola v minulosti súčasťou barbakanu mestského opevnenia,“ informovala Štandard Daniela Nipčová z odboru archeológie Krajského pamiatkového úradu Trenčín (KPÚ TN).


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.