Futbalový tréner Daniele De Rossi končí v AS Rím

Taliansky futbalový klub ukončil spoluprácu s Rossim po tom, čo nezvíťazil ani v jednom z úvodných štyroch zápasov Serie A.

Daniele De Rossi - Foto: Facebook/Italský Fotbal Daniele De Rossi - Foto: Facebook/Italský Fotbal

Bývalý kapitán AS Rím sa ujal funkcie v januári, keď nahradil Joseho Mourinha.

Tím sa pod jeho vedením dostal na konečné šieste miesto v najvyššej talianskej súťaži, keď v 38 zápasoch nazbieral 63 bodov za 18 víťazstiev a deväť remíz. De Rossi si od vedenia následne vyslúžil novú zmluvu s platnosťou do konca sezóny 2026/2027. „Rozhodnutie je v najlepšom záujme klubu vrátiť sa čo najskôr na želanú cestu v čase, keď je sezóna stále v počiatočnej fáze. Srdečne ďakujeme Danielemu, ktorý bude v našom klube vždy doma, za obetavú a vášnivú prácu v uplynulých mesiacoch,“ uviedol klub v oficiálnom stanovisku.

AS Rím figuruje po štyroch odohratých zápasoch na 16. mieste tabuľky so ziskom troch bodov za remízy. Okrem troch nerozhodných výsledkov má za sebou aj domácu prehru s Empoli 1:2. V nasledujúcom zápase hostí priebežného lídra Udinese.

Futbalisti AS Rím sa v júli 2024 predstavili aj v Košiciach, keď v prípravnom zápase remizovali s domácim FC 1:1. Následne odohrali pred štartom ligy ešte štyri zápasy, z ktorých zvíťazili iba v jednom.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac