Feyenoord s Hanckom Ligu majstrov odštartoval prehrou 0:4 s Leverkusenom

Futbalistom Feyenoordu Rotterdam sa nevydaril vstup do ligovej fázy Ligy majstrov 2024/2025. Vo štvrtkovom zápase 1. kola podľahli doma úradujúcemu nemeckému šampiónovi Bayeru Leverkusen 0:4, keď všetky štyri góly inkasovali už v prvom polčase.

Feyenoord Rotterdam - Bayer Leverkusen Na snímke hráč Feyenoord Rotterdam Gernot Trauner (vľavo) a hráč Bayer Leverkusen Robert Andrich sa zrážajú počas 1. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale Feyenoord Rotterdam - Bayer Leverkusen. Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Dávid Hancko odohral na ľavom kraji obrany holandského vicemajstra celý zápas. V ďalšom stretnutí Crvena zvezda Belehrad prehrala s Benficou Lisabon 1:2.

Feyenoord nezachytil proti Leverkusenu úvod stretnutia a už od 5. minúty prehrával po rýchlej akcii Floriana Wirtza, ktorý zakončil spoza šestnástky ľavačkou presne k žrdi. Domáci sa po rohovom kope tešili z vyrovnania zásluhou Ramiza Zerroukiho, zasiahol však VAR a gól napokon neplatil pre ofsajd. Tím z Rotterdamu kopil v ďalšom priebehu chyby, ktoré hostia nekompromisne trestali.

Na 2:0 pre Bayer zvýšil po polhodine hry Alejandro Grimaldo, potom pridal svoj druhý zásah Wirtz a krátko pred prestávkou si dal po hlavičke Edmonda Tapsobu vlastný gól brankár Timon Wellenreuther, ktorý neudržal loptu pred čiarou. Po polčase hrôzy sa hráči Feyenoordu v tom druhom herne vzchopili a podarilo sa im zastaviť kanonádu súpera. V 59. minúte zahrával Hancko priamy kop, ľavačkou poslal loptu vysoko nad bránu. Domáci sa snažili, ale nedokázali sa už dostať späť do zápasu, v 73. minúte síce rozvlnil sieť striedajúci Ajase Ueda, ale aj tento gól zmarilo postavenie mimo hry.

Benficu potiahli v Belehrade za triumfom tureckí legionári. Najprv v 9. minúte zakončil zblízka Karem Aktürkoglu a na 2:0 pre hostí zvýšil parádnou strelou z priameho kopu Orkun Kökcü. V druhom dejstve si portugalský tím strážil náskok, srbský majster dokázal v závere už len skorigovať výsledok gólom Felicioda Milsona.

(tasr)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok