Slalomári Beňuš a Martikán postúpili do finále C1, Mirgorodský skončil

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš zostal v hre o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári.

(PARIS2024) FRANCE VAIRES SUR MARNE OLY CANOE SLALOM Matej Beňuš. Foto: TASR/AP

Líder seriálu postúpil na záverečnom podujatí sezóny v španielskom stredisku La Seu d´Urgell do finále C1 z tretej priečky, spolu s ním sa do elitnej desiatky dostal aj šiesty Michal Martikán.

Z hry o triumf v SP vypadol priebežne tretí muž poradia Marko Mirgorodský, ktorý v semifinále obsadil nepostupovú 14. priečku.

Bronzový olympijský medailista z Paríža Beňuš predviedol čistú semifinálovú jazdu a o 2,64 sekundy zaostal za najrýchlejším Miquelom Travem zo Španielska. O 49 stotín sekundy sa pred neho dostal aj Žiga Lin Hočevar zo Slovinska. Vo finále čakal Beňuša s Hočevarom priamy súboj o celkové prvenstvo, keďže slovenský reprezentant figuroval pred záverečnými pretekmi na čele SP o tri body práve pred Slovincom.

Martikán si v závere trate pripísal dve trestné sekundy, no stačilo mu to na postup zo šiestej pozície (+3,91). Mirgorodský zaostával v celkovom poradí SP za Beňušom iba o šesť bodov, ale semifinále mu nevyšlo a na postup mu chýbalo 1,34 sekundy. Okrem neho sa ďalej neprebojovali ani ďalší adepti na prvenstvo v seriáli Luka Božič a Benjamin Savšek zo Slovinska.

Finále mužskej C1 bolo na programe od 12:11.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok