Tenistka Šramková zdolala Siegemundovú vo finále a teší sa z prvého titulu

Vo finále turnaja WTA 250 v thajskom meste Hua Hin zdolala Lauru Siegemundovú z Nemecka 6:4, 6:4 a dosiahla životný úspech.

Ilona Georgiana Ghioroaieová - Rebecca Šramková Rebecca Šramková. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

Pre Rebeccu Šramkovú to bolo druhé singlové finále v priebehu siedmich dní. Minulý týždeň v tuniskom Monastire prehrala v súboji o cennú trofej s Britkou Sonay Kartalovou.

Dvadsaťsedemročná Šramková figuruje v onlajn vydaní svetového rebríčka na 61. mieste, čo je jej nové kariérové maximum. Zároveň sa od pondelka stane novou slovenskou jednotkou. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza na rozdiel od Monastiru zvládla v Thajsku aj poslednú prekážku, získala 250 bodov do svetového rebríčka, v ktorom poskočila o 41 miest nahor a prémiu 35.250 USD pred zdanením.

Slovenke nevyšiel začiatok zápasu v snahe získať premiérový turnajový primát na najprestížnejšom okruhu. V druhej hre urobila dve dvojchyby a prišla o svoj servis. Šramková však vzápätí kontrovala rebrejkom. Postupne zlepšila svoju hru, Siegemundovej zobrala druhýkrát za sebou podanie a vytvorila si náskok 4:2. V desiatom geme najprv odvrátila brejkbal a krátko na to využila prvý setbal.

Úvodný gem druhého dejstva na podaní Nemky trval 26 minút, Šramková nevyužila štyri brejkbaly a Siegemundová napokon uhájila servis. Obe hráčky si držali svoje podanie až do siedmej hry. Slovenka zvládla Tildenov gem a zobrala servis súperke čistou hrou, no vzápätí o svoju výhodu prišla. Šramková však v deviatej hre opäť uspela na returne, a potom premenila hneď prvý mečbal.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok