Traja slovenskí hokejisti bodovali v prípravných zápasoch NHL

K víťazstvu Calgary na ľade Seattlu prispel asistenciou za domácich Samuel Honzek. V zápase Utah - St. Louis za domáci tím asistoval Miloš Kelemen a v drese hostí si pripísal asistenciu Juraj Pekarčík.

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks Hráč Colorado Avalanche Nathan MacKinnon (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi Mikkom Rantanenom (vľavo) a Slovákom Tomášom Tatarom (vpravo). Foto: TASR/AP

Samuel Honzek prihral v tretej tretine Čechovi Adamovi Klapkovi na piaty gól Flames. Martin Pospíšil za Calgary nehral, rovnako ako hlavné opory tímu, ktoré sa predstavia až v ďalšej fáze prípravy.

Utah, ktorý sa pripravuje na premiérovú sezónu v zámorskej profilige po presťahovaní klubu z Arizony do Salt Lake City, si v príprave na neutrálnej pôde v Des Moines poradil so St. Louis 5:3 aj vďaka asistencii Kelemena. Dvadsaťpäťročný útočník zaujal aj nešťastným vlastným gólom.

Jeho prihrávku pri avizovanom vylúčení nezachytil na útočnej modrej čiare spoluhráč Dylan Guenther a puk sa cez celé klzisko dokĺzal až do prázdnej bránky Utahu. V drese Blues sa Pekarčík prezentoval vydarenou gólovou prihrávkou na Simona Robertssona. Jeho spoluhráč Dalibor Dvorský vyslal až päť striel na bránku, ale nebodoval. Patrik Koch za Utah nenastúpil.

Šancu dostali v príprave aj ďalší traja Slováci, ktorí vyšli bodovo naprázdno. Florida s Oliverom Okuliarom vyhrala nad Nashville 3:2, z víťazstva v rovnakom pomere sa tešil aj Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers, ktorý zdolal domáci Boston. Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom podľahli New Yorku Islanders 2:4. Šimon Nemec za Devils nehral.

Debut v drese San Jose vyšiel tohtoročnej draftovej jednotke Macklinovi Celebrinimu. Osemnásťročný center sa uviedol gólom a asistenciou, Sharks však prehrali s Vegas 2:4. Slovenský mladík Jozef Viliam Kmec za Golden Knights nenastúpil. Nehral ani Martin Fehérváry za Washington, ktorý podľahol Philadelphii 2:6.

(tasr)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok