Advokát čurillovcov opäť neuspel s neprípustnou skratkou

Obhajca čurillovcov Peter Kubina podal na súd žalobu, ktorou chcel dosiahnuť vysoké odškodné pre svojich klientov. To všetko bez toho, aby žaloba spĺňala základne zákonné náležitosti.

Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov Advokát Peter Kubina. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Trestne stíhaným vyšetrovateľom NAKA, známym ako čurillovci, doposiaľ nemožno pripisovať veľa právnych úspechov pred súdmi. S výnimkou vylúčenia zákonného sudcu Juraja Kapinaja z konania a konštatovania nezákonnosti väzby, súdy opakovane zamietali podania a sťažnosti ich obhajcu Petra Kubinu. V súčasnosti sú obžalovaní za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Aj posledný prípad zamietnutia žaloby na náhradu škody za nezákonnú väzbu zo strany Mestského súdu Bratislava IV ukazuje, že v právnych sporoch je potrebné dôsledne dodržiavať zákon a jeho ustanovenia, a nemožno ho obchádzať vytváraním rôznych podporných argumentov, ktoré možno vyzerajú dôveryhodne pre verejnosť, no nemajú žiadne opodstatnenie pred súdom.

Žaloba bola podaná predčasne


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.