Z rozhodovania o „čurillovcoch" vylúčili sudcu, ktorý ich v roku 2021 poslal za mreže

Krajský súd v Bratislave vyhovel sťažnosti obhajoby a vylúčil sudcu Juraja Kapinaja z rozhodovania o obžalobe podanej na skupinu policajtov známu ako „čurillovci".

Ján Čurilla. Foto: reprofoto Noviny.sk

Na sociálnej sieti o tom informoval advokát policajtov Peter Kubina. Rozhodnutie krajského súdu je podľa neho právoplatné a obžaloba bude pridelená cez elektronickú podateľňu inému sudcovi.

„Sme radi, že spravodlivosť a (skutočná) zákonnosť ešte úplne nevyhynuli,“ vyhlásil Kubina. Doplnil, že bez ohľadu na priebežné čiastkové úspechy a prehry bude obhajoba pokračovať a skončí až vtedy, keď si Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Štefan Mašin, Milan Sabota, Róbert Magula, Branislav Dunčko, Peter Scholtz, Ľubomír Daňko a Michal Šúrek vypočujú oslobodzujúci rozsudok súdu alebo budú iným spôsobom definitívne zbavení všetkých krivých obvinení.

Sudca Juraj Kapinaj v roku 2021 rozhodol o väzbe Čurillu, Ďurku, Mašina, Sabotu a Scholtza. Sťažnostný krajský súd ich však následne prepustil, keď konštatoval, že trestné stíhanie voči nim nie je dôvodné. Krajský súd v Bratislave takisto rozhodol o vylúčení Kapinaja z rozhodovania vo veci bývalého prezidenta Policajného zboru Petra Kovaříka.

(sita)