Ľudia si myslia, že sa povodni a následným škodám na majetku dalo v Bratislave zabrániť

Bratislavčania, ktorých evakuovali v dôsledku povodní, sa vrátili domov a zachraňujú, čo im v záhradách a v domoch zostalo. Vodohospodári aj starosta hodnotia situáciu. Podľa niektorých mohlo byť všetko inak.

povodne Devínska Nová Ves Najviac postihnutá oblasť povodňami v Bratislave bola Devínska Nová Ves. Foto: archív občania DNV

Veľká voda, ktorá v posledných dňoch ochromila viaceré mestské časti v hlavnom meste, zničila všetko, čo jej stálo v ceste. Najviac postihnutými lokalitami Bratislavy boli mestské časti Devín, Devínska Nová Ves, Karlova Ves či Dúbravka. 

„Keď si pozriete, ako sú zablatené tieto listy, tak potiaľ bola voda, sú to asi tri metre do výšky a meter nad plotom,” ukazuje miestny pán miesto, kam až hladina pri povodniach v jednej zo zaplavených záhrad pri Cyklomoste Slobody v Devínskej Novej Vsi dosiahla. „Toto je záplavová oblasť, proti prírode nenarobíte nič,” dodáva.   

povodne devinska nova ves
Voda pri povodni dosahovala výšku jedného metra nad plotom. Foto: Miroslava Pavlíková
povodne devinska nova ves
Na detskej trampolíne je zablatený pás ohraničujúci výšku vody. Foto: Miroslava Pavlíková

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.