Dolinkovej ministerský post je vratký. Kto by ju nahradil?

V koalícii sa rozprúdili úvahy o zotrvaní Zuzany Dolinkovej na poste ministerky zdravotníctva. V každom prípade vidno tlak na jej materskú stranu Hlas, aby premýšľala nad výmenou ministerky.

12. schôdza NR SR Tomáš Drucker, Zuzana Dolinková. Foto: Jaroslav Novák/TASR

V tomto volebnom období sa ešte nestalo, aby premiér Robert Fico (Smer) a šéf ďalšej koaličnej strany SNS Andrej Danko podrobili tvrdej kritike jeden z rezortov. Vládni partneri SNS a Smer Dolinkovej vyčítajú chýbajúce opatrenia s tým, že štát vynakladá čoraz viac peňazí na zdravotníctvo bez toho, aby ich mal pod kontrolou.

Nalievanie peňazí bez efektu, hovorí premiér

Robert Fico v piatok na tlačovej besede spomenul, že keď bol v roku 2010 predsedom vlády, bol objem zdrojov v slovenskom zdravotníctve štyri miliardy eur a dnes je to osem a pol miliardy. Spýtal sa, dokedy sa budú do zdravotníctva nalievať peniaze, ak tam nevidno efekt.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.