Babiš: Fiala je slabý kus, v Afrike by ho zožral lev

Víkendové krajské voľby boli posledným masívnym prieskumom verejnej mienky rok pred voľbami do českej snemovne. Strany päťkoalície v nich celkovo skôr pohoreli. Úplne iná nálada ovládla hnutie ANO, ktoré je jasným víťazom krajských volieb v Česku.

Praha 21.9.2024Hnutí ANO volby do Senátu a zastupitelstev krajů 2024 Andrej Babiš. Foto: LADISLAV KŘIVAN / MFDNES + LN / Profimedia

Šéfa tohto hnutia Andreja Babiša zastihol v pondelok redaktor webu Echo24 v dobrej nálade. Hovoril s ním o možných partneroch pre eventuálnu druhú vládu, o Green Deale či o vojne na Ukrajine.

Víkendové voľby pre vás dopadli dobre. Alebo nie?

Samozrejme, že výsledok je to skvelý, neuveriteľný. Vôbec sme ho nečakali, ani prieskumy nám ho nenaznačovali. Len by sme nejaký podobný potrebovali aj na budúci rok. Pretože to budú pre nás tie zásadné voľby [parlamentné, pozn. red.], lebo len vo vláde môžete skutočne niečo meniť.

Takže sa teraz modlím, aby sme sa nedostali do rozpoloženia, že všetko funguje a že pekné výsledky máme isté. ANO cez víkend získalo o 240-tisíc hlasov viac ako v posledných krajských voľbách, ale celkovo na ne tento rok prišlo o 400-tisíc voličov menej.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.