Monckton: Klimaaktivisti si myslia, že ak hospodársky rozbijú Západ, zachránia planétu

Druhá Európska komisia Ursuly von der Leyenovej je, súdiac podľa jej zloženia, rovnako silne oddaná agende uhlíkovej neutrality a zelenej politike ako tá predchádzajúca. Ozývajú sa však požiadavky na jej revíziu.

Lord Christopher Monckton. ALAN PORRITT / EPA / Profimedia.sk Lord Christopher Monckton. ALAN PORRITT / EPA / Profimedia.sk

Nárast protirežimových strán, ktorý možno pozorovať v celej Európe, zatiaľ nebol dostatočne silný na to, aby si vynútil zmenu kurzu v EÚ. Ozývajú sa však hlasy na revíziu Green Dealu, najnovšie aj zo strany významných politikov, ako je talianska premiérka Giorgia Meloniová. 

A potom sú tu individuality (niektorí by povedali indivíduá), ktoré kampaň proti emisiám skleníkových plynov spochybňujú od základu. Vikomt Christopher Monckton reprezentuje ľudský rod, akých bývala Veľká Británia plná, alebo sa tak aspoň navonok javila: trochu exotický samorast, pre akého majú Angličania výraz maverick. Monckton má svoj vlastný malý vedecký tím, s ktorým usilovne spochybňuje výsledky oficiálnej klimatológie aj ekonomickú zmysluplnosť úsilia Západu o dosiahnutie uhlíkovej neutrality.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.