Cyklotrasu na nábreží sprevádza viacero porušení zákona, konštatuje správa kontrolórky

Celkové náklady vynaložené na cyklotrasu ostávajú dodnes nejasné, kontrolná skupina sa totiž nevedela dostať ku všetkým účtovným dokladom súvisiacim s jej realizáciou. Rovnako konštatuje porušenia zákona o účtovníctve či finančnej kontrole.

376568782_691308386355119_2246985467793600023_n Cyklotrasa na Vajanského nábreží v Bratislave Foto: Cyklokoalícia/Facebook

Cyklotrasa na Vajanského nábreží dostáva ďalší úder. A tentoraz na základe výsledku kontroly vlastnej mestskej kontrolórky. Tá vykonala kontrolu hospodárnosti a efektívnosti vynaložených finančných prostriedkov na realizáciu cyklotrasy na nábreží Dunaja na základe plánu kontrolnej činnosti. Tú schválili poslanci mestského zastupiteľstva ešte koncom minulého roku, a to na základe odstúpeného podnetu Najvyššieho kontrolného úradu SR.

Ako už aj úvod správy napovedá, hlavná mestská kontrolórka Jana Bezáková so svojou kontrolnou skupinou nemala ľahkú úlohu. „Výkon kontroly bol predlžovaný nepredkladaním požadovaných kompletných dokladov, účtovných zostáv v primeranej kvalite, čím boli údaje v nich uvedené ťažko kontrolovateľné,“ uvádza sa v správe. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.