V prípravných zápasoch v zámorskej NHL Slováci nebodovali. Slafkovský sa pobil

Šiesti slovenskí hokejisti sa predstavili v noci na nedeľu v prípravných zápasoch v zámorskej NHL, no ani jeden z nich nebodoval.

Maple Leafs Canadiens Hockey Juraj Slafkovský (vpravo hore) z Montrealu Canadiens a Marshall Rifai (83) z Toronta Maple Leafs sa bijú počas druhej tretiny predsezónneho zápasu hokejovej NHL v Montreale v sobotu 28. septembra 2024. Foto: TASR/AP

V prípravných zápasoch hrali Samuel Honzek z Calgary Flames, Martin Chromiak z Los Angelses, Pavol Regenda z Anaheimu, Juraj Slafkovský z Montrealu, Oliver Okuliar z Floridy a Dalibor Dvorský zo St. Louis.

Slafkovský bol jediný slovenský zástupca v drese Canadiens pri prehre 1:2 s Torontom. Odohral 20 minút a 6 sekúnd, v polovici zápasu však inkasoval päťminútový trest za bitku. Dostal sa do konfliktu s obrancom Marshallom Rifaiom, pri bitke mu spôsobil tržnú ranu nad okom.

Duel pre zranenie nedohrali Patrik Laine a David Reinbacher. Laineho zasiahol do kolena v prvej tretine útočník Cedric Pare.

Honzek po prvýkrát v príprave nebodoval, jeho Calgary zdolalo Vancouver 4:2. Slovenský útočník odohral 16 minút a 20 sekúnd, jeho spoluhráč Martin Pospíšil do zápasu nezasiahol.

Po prvý raz sa v príprave objavil útočník Chromiak, jeho tím LA Kings zdolal Anaheim 3:2. V drese Ducks nastúpil Regenda vo štvrtom útoku.

Útočník Floridy Okuliar sa tentoraz tešil z výhry svojho tímu 5:4 po predĺžení nad Carolinou. V zápase odohral 11 minút a 44 sekúnd, mal jednu strelu.

Dvorský nastúpil v prvej formácii s Brandonom Saadom a Jakeom Neighboursom na krídlach. Pri víťazstve 3:2 po predĺžení nad Chicagom odohral 18 minút a 41 sekúnd.

Tampa Bay prehrala v Nashville 0:6, v jej zostave chýbal obranca Erik Černák.

(tasr)


Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok