Nemeckí biskupi vydali usmernenie o prepúšťaní prívržencov "extrémistických hnutí"

Konkrétne spomínajú politické strany ako Alternatíva pre Nemecko (AfD), Domovina (Die Heimat) a Tretia cesta (Der III. Weg).

315531379_5516806875062092_602566409023821107_n Nemecký biskup George Bätzing v Ríme. Foto: Bohumil Petrík

Tento krok nasledoval po prelomovom vyhlásení biskupov, ktoré v marci odsúdilo nacionalizmus, rasizmus a antisemitizmus ako ideológie nezlučiteľné s cirkevnou službou.

V dokumente, ktorý Nemecká biskupská konferencia zverejnila minulý týždeň, sa uvádza, že posudzovanie prípadov bude individuálne, so zohľadnením miery extrémizmu a postavenia osoby v rámci hnutia. Dokument nie je pre diecézy záväzný, no poskytuje smernice na riešenie prípadov „extrémizmu“ v cirkevných štruktúrach.

Toto usmernenie prichádza v čase keď strana AfD získava na popularite v niektorých spolkových krajinách ako Durínsko, Sasko a Brandenbursko. Biskupi však v dokumente zdôraznili, že ich výhrady platia nielen voči pravicovým, ale aj ľavicovým organizáciám, referuje portál The Pillar.

(mm)


Biden oznámil, že operácia na likvidáciu Nasralláha súvisí s konfliktom, ktorý začal útokom Hamasu na Izrael 7. októbra 2023.
Prejsť na článok
Občianske rady v Nemecku, bez ústavnej legitimity, slúžia na presadzovanie ľavicovo-zelených agend a obmedzovanie slobody prejavu.
Prejsť na článok
Minister Tomáš oznámil zvýšenie humanitárnej pomoci pre obyvateľov postihnutých záplavami, vrátane financií z EÚ a nových dotácií pre domácnosti.
Prejsť na článok
Mons. Bernard Bober kritizuje napomenutie poslankyne Plavákovej za dúhovú nálepku a varuje pred diskreditovaním konzervatívnych hodnôt.
Prejsť na článok
Izraelská armáda potvrdila zabitie vodcu Hizballáhu Nasralláha, čím sa zvyšuje bezpečnosť Izraela a posiela odkaz libanonskému ľudu.
Prejsť na článok
Izraelská armáda plánuje ofenzívu v Libanone, pričom sa pripravuje na pozemné operácie proti Hizballáhu, uviedli anonymní predstavitelia IDF.
Prejsť na článok
Počasie v tomto roku vinárom neprialo, napriek všetkým strastiam počasia by však malo byť víno výborné, to červené doslova excelentné. Úrodu hrozna však odhadujú o tretinu menšiu.
Prejsť na článok
Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok