Hokej: Košice bodovali naplno, Slovan dostal debakel u nováčika

Hokejisti HK Spišská Nová Ves sú aj po 5. kole na čele tabuľky Tipos extraligy. V nedeľňajšom zápase zvíťazili na ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení a slávili štvrtý triumf za sebou.

Vlci Žilina - HC Slovan Bratislava Na snímke hokejisti Žiliny sa radujú z gólu v zápase 5. kola hokejovej Tipos extraligy Vlci Žilina - HC Slovan Bratislava. Foto: Daniel Stehlík

Prvý bod si v piatom zápase sezóny pripísali hráči Liptovského Mikuláša, ktorí prehrali s úradujúcim majstrom HK Nitra 4:5 po predĺžení.

Spišiaci viedli vo Zvolene 2:0, a hoci domáci v druhej tretine vyrovnali, napokon odchádzali spokojnejší hostia. Víťazný gól strelil v 63. minúte americký útočník Connor Ford, pre ktorého to bol prvý presný zásah v slovenskej extralige. Spišiaci odohrali zápas bez jediného vylúčeného hráča.

Hráči Liptovského Mikuláša viedli na domácom ľade 3:1 aj 4:3, no ani to im nestačilo na prvé víťazstvo v sezóne. Vydarený debut v drese Nitry absolvoval Brett Ritchie, ktorý mal zásadný podiel na obrate hostí. Najskôr asistoval pri góle Tomáša Hrnku na 3:3, neskôr v 59. minúte počas hry Nitry bez brankára tečoval strelu Alexa Cottona a vyrovnal na 4:4. Trojbodovú premiéru zavŕšil prihrávkou na Samuela Bučeka, ktorý rozhodol v predĺžení.

Hráči Žiliny odohrali štyri z úvodných piatich zápasov sezóny na domácom ľade. Ten sa ukazuje ako ich výhoda, získali na ňom 8 bodov z 12 možných. Na piatkové víťazstvo nad Košicami (2:1 pp) nadviazali jednoznačným triumfom nad Slovanom Bratislava. Vďaka štyrom gólom v prvej tretine a aj premiérovému hetriku Nicka Jonesa dosiahli svoje najvyššie víťazstvo v sezóne. Slovanisti odohrajú nasledujúci zápas vo štvrtok 3. októbra doma proti Popradu, pričom tréner Peter Oremus by už mal mať k dispozícii aj najnovšiu ofenzívnu akvizíciu Richarda Pánika.

Hokejisti Košíc ukončili svoju päťzápasovú sériu na klziskách súperov víťazstvom v Poprade. Za triumfom 3:2 vykročili úspešným úvodom zápasu, keď v 8. minúte viedli po dvoch góloch Bretta Pollocka 3:2. Juraj Šiška a už päťgólový Adam Cracknell síce v druhej časti vyrovnali, no Tomáš Mikúš v 56. minúte strhol víťazstvo na stranu hostí. Mikúš skóroval v treťom zápase za sebou. Košičania bodovali v každom z doterajších zápasov sezóny. Prvý domáci odohrajú v piatok 4. októbra proti Zvolenu.

Hráči Banskej Bystrice zvíťazili aj v treťom domácom zápase, no prvýkrát s trojbodovým ziskom. V nedeľňajšom stretnutí proti Novým Zámkom nadviazali na piatkový triumf z Michaloviec 5:2. Hostí síce naštartoval Adam Lapšanský využitou presilovkou v prvej tretine, no druhá patrila „baranom“, ktorí v nej štyrmi gólmi v rozpätí deviatich minút otočili na 4:1. Tri kanadské body (1+2) si pripísal útočník domácich Roman Faith, ktorý je s 8 bodmi priebežne na prvom mieste v kanadskom bodovaní súťaže.

Ani v piatom kole si hráči Trenčína nevylepšili bodové konto. Proti Michalovciam viedli 1:0 aj 2:1, ale napokon to boli hostia, kto si odniesol všetky tri body. Zverenci Tomeka Valtonena si v súboji dvoch Dukiel napravili chuť po piatkovej domácej prehre s Banskou Bystricou.

(tasr)


Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok
Dohoda lídrov AfD čaká na potvrdenie, hlasovanie sa očakáva v decembri, voľby do Bundestagu sú naplánované na september 2025.
Prejsť na článok
Švédsko čelí narastajúcej gangovej zločinnosti, ktorá zasahuje aj susedné krajiny, pričom vláda sľubuje zmeny v boji proti kriminalite.
Prejsť na článok
Rozhovor s doktorkou Jasenkovou o paliatívnej starostlivosti a jej vplyve na rodiny, zdôrazňujúci zmysel života aj v ťažkých chvíľach.
Prejsť na článok
Poľský minister Sikorski sa vyznačuje realizmom v politike, varuje pred ilúziami a kritizuje ukrajinskú korupciu, čím sa odlišuje od propagandy.
Prejsť na článok
Johnson v pamätiach opisuje plány na získanie vakcín od AstraZeneca, ktoré EÚ bránila, a varuje pred právnou vojnou s firmou.
Prejsť na článok
Militantné hnutie sľubuje pokračovanie útokov na Izrael po smrti ich vodcu, ktorého zabili izraelské obranné sily.
Prejsť na článok
Znížiť počet mestských častí v Košiciach alebo nie? Také a podobné otázky sa vynárajú so železnou pravidelnosťou v Košiciach už pomerne dlho. Metropola východu tromfla v danom smere Bratislavu, ba dokonca aj New York.
Prejsť na článok
Článok skúma nebezpečenstvá postmodernej existencie a normalizáciu patológií, ako je tolyamória, ktorá prekrýva podvádzanie toleranciou.
Prejsť na článok
Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Nesúhlasím s Putinom, keď hovorí, že Rusi a Ukrajinci sú jeden národ.
Prejsť na článok
Biden oznámil, že operácia na likvidáciu Nasralláha súvisí s konfliktom, ktorý začal útokom Hamasu na Izrael 7. októbra 2023.
Prejsť na článok
Občianske rady v Nemecku, bez ústavnej legitimity, slúžia na presadzovanie ľavicovo-zelených agend a obmedzovanie slobody prejavu.
Prejsť na článok
Minister Tomáš oznámil zvýšenie humanitárnej pomoci pre obyvateľov postihnutých záplavami, vrátane financií z EÚ a nových dotácií pre domácnosti.
Prejsť na článok
Mons. Bernard Bober kritizuje napomenutie poslankyne Plavákovej za dúhovú nálepku a varuje pred diskreditovaním konzervatívnych hodnôt.
Prejsť na článok
Izraelská armáda potvrdila zabitie vodcu Hizballáhu Nasralláha, čím sa zvyšuje bezpečnosť Izraela a posiela odkaz libanonskému ľudu.
Prejsť na článok
Izraelská armáda plánuje ofenzívu v Libanone, pričom sa pripravuje na pozemné operácie proti Hizballáhu, uviedli anonymní predstavitelia IDF.
Prejsť na článok
Počasie v tomto roku vinárom neprialo, napriek všetkým strastiam počasia by však malo byť víno výborné, to červené doslova excelentné. Úrodu hrozna však odhadujú o tretinu menšiu.
Prejsť na článok
Čínska centrálna banka zavádza najväčší súbor opatrení od pandémie, znižuje úrokové sadzby a uvoľňuje miliardy jüanov na podporu ekonomiky.
Prejsť na článok
Izraelská armáda oznámila, že Hasan Nasralláh už nebude terorizovať svet po leteckom útoku na jeho sídlo v Libanone.
Prejsť na článok
Článok kritizuje úpadok politiky a absenciu strachu z Boha medzi politikmi, čo vedie k neetickému správaniu a zneužívaniu moci.
Prejsť na článok
Vo voľbách zvíťazili kandidáti vládnucej koalície, najúspešnejšie hnutie STAN s 6 mandátmi, ODS oslabila o 5 kresiel.
Prejsť na článok
Minister Erik Tomáš obhajuje stranu Hlas pred útokmi Andreja Danka a zdôrazňuje potrebu dodržiavania koaličnej zmluvy a pomoc ľuďom.
Prejsť na článok
Izrael aktivoval záložné prápory a presunul brigády na sever, zatiaľ čo vzdušným úderom zabil vodcu Hizballáhu Nasralláha.
Prejsť na článok