Predajcovia nevidia budúcnosť trenčianskeho trhoviska ružovo. Poznáme dôvod

b37d80ec-bdb2-4902-8e1d-7eb6583472c2 Trenčianske trhovisko pri OC Družba. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Mestské trhovisko v Trenčíne je už niekoľko rokov neodmysliteľnou súčasťou života nielen domácich, ale aj ľudí z blízkeho okolia. 

Takýto spôsob nákupu má nepochybne svoje čaro, ktoré sa rokmi nemení. A Slováci ho poznajú už stáročia, veď kedysi nakupovali na jarmokoch pravidelne. 

Na obľúbenom trhovisku pri OC Družba aktuálne nájdete najmä priesady a kvety, ovocie a zelenina zatiaľ k dispozícii nie sú. No aj keď by nová sezóna mala pre zákazníkov priniesť rozšírený sortiment, predajcovia sa musia popasovať s vyššími cenami za predajné zariadenia a prenajatú plochu. Vzhľadom na zmeny cien energií, vodného, stočného, ale aj poplatkov za odvoz a likvidáciu odpadu, ich totiž mestské zastupiteľstvo bolo nútené navýšiť. 

https://trencin.standard.sk/7345/v-trencine-ponukaju-trojizbovy-byt-za-smiesnu-cenu-kupili-by-ste/

„Pri krytom predajnom zariadení bez úložného priestoru sa poplatok na deň zvýšil z 3,50 na 5,50 eur, miesta s úložným priestorom z 3,80 na 6,00 eur. Pri mesačnom prenájme krytého zariadenia s úložným priestorom zaplatil predajca po starom 95 eur, dnes 150 eur,” informovala trenčianska radnica.

Samotní predajcovia však z tohto dôvodu budúcnosť trhoviska nevidia príliš ružovo. Mnohí z nich očakávajú, že po sezóne priesad zostane priestor poloprázdny. Totižto, pre tých, ktorí budú dovážať ovocie a zeleninu z centrálneho európskeho skladu v Maďarsku, sa cena za prenájom plochy až tak dramaticky nezvýši, no drobní pestovatelia budú musieť zvažovať, či sa im pri súčasných poplatkoch oplatí na trhovisku predávať svoj tovar. 

https://trencin.standard.sk/7762/v-okoli-trencianskych-teplic-sa-pohybuje-medved/

A to je škoda, pretože neopakovateľná atmosféra a priateľské vzťahy, ktoré pri pravidelných nákupoch vytvoríte s predávajúcimi, vedia na dlhé hodiny spríjemniť deň. Nehovoriac o tom, že by ste si jedným nákupom na trhovisku zaobstarali mnoho chutných a zdravých produktov.


Ďalšie články