NHL: Honzek skóroval v oslabení, tréner Huska: "Je to veľmi dobrý hráč"

Slovenský hokejista Samuel Honzek sa opäť strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL. Devätnásťročný útočník skóroval v oslabení a aj vďaka jeho gólu Calgary zvíťazilo nad Seattlom 4:3 po predlžení.

Snímka obrazovky 2024-10-01 o 8.29.31 Samuel Honzek (vľavo) a Jegor Šarangovič z Calgary Flames sa radujú z gólu. Foto: TASR/AP

V akcii boli v noci na utorok aj Adam Sýkora (NY Rangers), Erik Černák (Tampa) a Martin Fehérváry v drese Washingtonu.

Honzek celkom odohral 15 minút a 39 sekúnd, zaznamenal aj plusový bod, dve strely a hit. Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Útočník zatiaľ dostal šancu v piatich prípravných stretnutiach Flames a v štyroch z nich bodoval. Dokopy nazbieral sedem kanadských bodov (2+5).

„Odkedy sa začala príprava, cítim sa naozaj inak, ako nový hráč. Každým zápasom a tréningom sa cítim sebavedomejšie a mám pocit, že som zapadol do tímu, kde hrajú chalani z NHL. Naozaj si to užívam. Zatiaľ je to dobré, ale snažím sa zostať pokorný, nebyť až príliš sebavedomý,“ uviedol 19-ročný Honzek pre klubovú TV.

„Jednoducho ide na ľad a pracuje. Myslím, že to je presne to, čo chcete vidieť u mladého hráča. Viem, že po minulej sezóne sa všetci pýtali, či z neho bude NHL hráč. Nuž, je to hráč a veľmi dobrý. Naozaj sa tešíme, ako mu to momentálne ide,“ dodal tréner tímu Ryan Huska.

Hráči Rangers so Sýkorom prehrali na ľade New Jersey 1:3. Slovák strávil na ľade 12:47 minút a dosiahol jednu strelu na bránku.

Prvýkrát v príprave hral obranca Černák. Jeho Tampa vyhrala nad Floridou 3:1. Slovenský bek odohral 18 minút a 58 sekúnd, mal jednu „plusku“, strelu a dosiahol štyri hity.

Fehérváry s Washingtonom uspeli na ľade Columbusu 3:2. Obranca bol tretím najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 21:24 minúty. Zaznamenal aj plusový bod a strelu. Anaheim prehral s Los Angeles Kings 0:4, Pavol Regenda nenastúpil za Ducks.

(tasr)


Stochastický terorizmus v USA narastá, vyvolaný ideologickou vojnou a toxickou rétorikou, ktorá dehumanizuje oponentov a zvyšuje napätie v spoločnosti.
Prejsť na článok
Ukrajinská stopka pre tranzit ruského plynu budúcoročné účty slovenských domácností neovplyvní.
Prejsť na článok
Podľa amerických tajných služieb by údery Ukrajiny na Rusko mohli vyvolať smrteľné odvetné akcie voči NATO, čo znepokojuje Západ.
Prejsť na článok
Piráti sa rozhodli odstúpiť od koaličnej zmluvy po hlasovaní, kde 79,3 % členov podporilo demisiu svojich ministrov.
Prejsť na článok
Návrh na zvýšenie odvodov z hazardu by mohol priniesť štátu 70 miliónov eur ročne, avšak zníženie základne odvodu znamená nižšie príjmy.
Prejsť na článok
Od Spartaka Trnava po Artmediu Petržalka, slovenské kluby v európe prežili výnimočné zápasy a historické úspechy.
Prejsť na článok
Umelá inteligencia a stimuly čínskej centrálnej banky ovplyvnili akciové trhy, pričom pozitívne správy podporili luxusný sektor a technologické firmy.
Prejsť na článok
Rozhovor s Róbertom Letzom odhaľuje zložitosti Hlinkovej osobnosti, jeho vzťah k Masarykovi a Benešovi a dôvody nedostatočného odmytologizovania jeho odkazu.
Prejsť na článok
Vyše 13 tisíc migrantov, ktorí nelegálne prekročili hranicu USA, bolo odsúdených za závažné zločiny, pričom celkový počet nezadržaných imigrantov presahuje 425 tisíc.
Prejsť na článok
Fyzická potýčka na parkovisku pred budovou Najvyššieho súdu SR medzi sudcami Klimentom a Paludom sa stala predmetom rozhodovania Najvyššieho správneho súdu, ktorý v disciplinárnom konaní bude posudzovať prípustnosť konania Klimenta. Ten svoj útok na kolegu…
Prejsť na článok