Očakávaná prehra bez bolesti  

Prekvapenie sa nekonalo. Slovan prehral v druhom zápase Ligy majstrov s Manchesterom City 0:4. Nebolo to však žiadne poníženie. Len silná prezentácia imponujúceho tímu. 

Snímka obrazovky 2024-10-02 o 4.14.10 Víťaz hlavičkového súboja Erling Braut Haland (Manchester) v obklopení hráčov Slovana. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Všetko dopadlo podľa očakávania. Manchester City predviedol absolútnu dominanciu. Mužstvo hrajúce v takom ofenzívnom tempe, s presnosťou, vytrvalosťou, neustálym nasadením, s naháňaním domácich hráčov po všetkých teritóriách ihriska, s monopolom na loptu, so supermoderným herným dizajnom sme ešte v Bratislave nevideli.

Slovan vzdoroval, ako vedel a ako vládal. Fanúšikovia ho vyprevadili potleskom, hoci rozdiel v kvalite bol nemilosrdný. „Každý tréner verí v nejaký zázrak alebo že sa udeje čosi mimoriadne, ale kvalita City je iná,“ priznal Vladimír Weiss. Tréner Slovana avizoval, že prichádza jedno z najlepších mužstiev na svete s najlepším trénerom na svete. Vypredané Tehelné pole muselo uznať, že vidieť Cityzens v akcii je zážitok.

Vľavo Erling Braut Haland (Manchester) uniká dvojici hráčov Slovana Guramovi Kashiovi (vpravo) a Kenanovi Bajričovi (v pozadí). Foto: Pavel Neubauer/TASR

Rýchle rozhodnutie 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.