Futbal: Haraslín prihral na gól, no Sparta prehrala v derby so Slaviou 1:2

Nedeľné pražské derby prinieslo triumf futbalistov Slavie, ktorí v Edene zdolali Spartu 2:1. Jediný gól „rudých" dal technickou strelou Albion Rrahmani, ktorého vysunul slovenský krídelník Lukáš Haraslín.

Sparta Praha - FC Liverpool Na snímke slovenský stredopoliar Sparty Lukáš Haraslín. Foto: TASR/AP

„Zošívaní“ si upevnili vedúce postavenie v tabuľke českej ligy, pred druhou Spartou majú už šesťbodový náskok.

Vstup do derby, ktoré sa hralo v rámci 11. ligového kola, vyšiel lepšie domácej Slavii. Tá sa už v 2. minúte ujala vedenia gólom Mojmíra Chytila. V 21. minúte pridal jej druhý zásah Christos Zafeiris, ktorý z diaľky napriahol a ľavačkou poslal loptu presne k žrdi. Sparta dokázala v 65. minúte už len skorigovať výsledok zásluhou Rrahmaniho, ktorému prihral na gól Haraslín. Ten prišiel na ihrisko po prestávke. V základnej zostave tímov nefiguroval ani jeden slovenský legionár, krídelník Ivan Schranz stále chýba Slavii pre svalové zranenie. V závere sa iskrilo, červené karty dostali domáci Oscar Dorley i Martin Vitík v drese Sparty.

Hráči Viktorie Plzeň zdolali Pardubice 2:0 a poistili si tretie miesto v tabuľke. Domáci rozhodli o svojom triumfe v druhom polčase gólmi Toma Slončíka a Milana Havla. V ďalších zápasoch Bohemians v bráne so Slovákom Tomášom Frühwaldom uspel na pôde Olomouca 3:1 a Mladá Boleslav hrala s Ostravou bez gólov. Baník predĺžil ligovú sériu bez prehry na šesť duelov a zostal na štvrtej priečke.

(tasr)


Prestížne vedecké časopisy sa opäť zapájajú do volebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami. Napriek poznatkom, že kandidátom to nepomáha a vedcov to poškodzuje.
Prejsť na článok
Oslavy sviatkov v Izraeli a na Západnom brehu sú poznačené vojnou, obmedzeniami a napätím medzi náboženskými komunitami.
Prejsť na článok
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok