Slovák Honzek začne v hlavnom tíme Calgary, debutovať môže proti Vancouveru

Samuel Honzek prežil mimoriadne vydarenú predsezónnu prípravuv tíme NHL, v ktorej nazbieral sedem bodov (2+5) v šiestich zápasoch a výrazne zamotal hlavu hlavnému trénerovi Calgary Ryanovi Huskovi.

Snímka obrazovky 2024-10-01 o 8.29.31 Samuel Honzek (vľavo) a Jegor Šarangovič z Calgary Flames sa radujú z gólu. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Samuel Honzek začne novú sezónu zámorskej NHL v hlavnom tíme Calgary Flames. Na piatkovom tréningu zaujal miesto v elitnom útoku po boku Nazema Kadriho a Andreja Kuzmenka. Nahradil v ňom bieloruského útočníka Jegora Šarangoviča, ktorého „plamene“ umiestnili na listinu zranených hráčov. Honzek si môže odkrútiť debut v profilige v noci na štvrtok na ľade Vancouveru Canucks (4.00 SEČ).

Honzek dokonca trénoval aj v druhej presilovkovej formácii spolu s Mikaelom Backlundom, Blakeom Colemanom, Anthonym Manthom a Rasmusom Anderssonom. Na centri tretieho útoku figuruje aj ďalší Slovák Martin Pospíšil, ktorý má na krídlach Manthu a Jonathana Huberdeaua.

Pozícia Honzeka bola nádejná, pričom prežil už nedeľňajšie škrty v tíme. Po nich zostalo v kádri Flames 24 hráčov (z toho 14 útočníkov), takže pred nahlasovaním súpisiek potrebovali vyškrtnúť už len jedného hráča.

Situácia sa zrejme definitívne vykryštalizovala zapísaním Šarangoviča na listinu zranených. Kluby mali čas na oznámenie oficiálnych súpisiek do pondelka 23.00 SEČ.

(tasr)