Slovan a Košice sa stretnú pod holým nebom na Letenskej pláni v Prahe

Okrem zápasu slovenskej Tipos extraligy sa na udalosti stretnú tímy najvyššej nemeckej ligy Penny DEL a účastníci českej najvyššej súťaže.

HK Dukla Trenèín - HKM Zvolen Diváci sledujú zápas 34. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen pod holým nebom na ploche Národného futbalového štadióna na hokejovom podujatí Kaufland Winter Games v Bratislave. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Súčasťou medzinárodnej hokejovej akcie pod názvom Winter Hockey Games bude v decembri aj slovenské derby medzi HC Slovan Bratislava a HC Košice. Na Letenskej pláni v Prahe sa 5. až 8. decembra okrem slovenskej konfrontácie odohrajú aj súboje českých a nemeckých klubov či zápas legiend.

Fanúšikovia hokeja sa môžu tešiť na výnimočnú udalosť. V predvianočnej atmosfére na Letnej oproti futbalovému štadiónu Sparty Praha vyrastie jedinečná hokejová aréna s kapacitou pre 16-tisíc fanúšikov.

Zápas historicky najúspešnejších tímov Slovenska sa odohrá pred sobotným šlágrom, v ktorom Sparta Praha privíta Kometu Brno. Fanúšikovia oboch slovenských tímov sa okrem unikátneho derby zápasu môžu tešiť na priestrannú fanzónu, ktorá je pojatá v duchu klasických vianočných trhov. Celkovo je na programe sedem atraktívnych hokejových duelov počas štyroch dní.

(tasr)