Juraj Slafkovský kritizuje pomery v hokejovom zväze

Útočník Montrealu Canadiens zdôraznil, že ak má slovenský hokej opäť dosahovať medzinárodné úspechy, je potrebné zaviesť zásadné zmeny v systéme.

autogramiáda draftovaných hráèov do NHL Juraj Slafkovský. Foto: Milan Kapusta/TASR

„Ak chceme byť opäť úspešní, tak na Slovenskom zväze ľadového hokeja sa musí zmeniť niekoľko vecí. Mám pocit, že keď sme získali olympijskú medailu, tak ľudia sa s tým uspokojili. My sme však mali šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Buďme úprimní, ak by všetci mali najkvalitnejšie tímy, tak medailu by sme nezískali,“ uviedol Slafkovský.

Slafkovský v rozhovore pre americký športový magazín The Athletic tiež kritizoval falošný pocit úspechu, ktorý sa na Slovensku podľa neho šíri. „Myslíme si, že robíme veci správne, ale nie je to tak. Iba sa pretvarujeme. A snažíme sa to ľuďom ‚predať’, že robíme veci správne, tým, že vyzdvihujeme tieto falošné výsledky,“ pokračoval športovec.

Slafkovský tiež otvorene hovorí o rodinkárstve v slovenskom hokeji, kde rozhodnutia často závisia od známostí a kontaktov, a nie od skutočných schopností hráčov. „Na Slovensku je to všetko o známostiach. Vidím to a každý sa o tom bojí hovoriť,“ vyjadril sa Slafkovský.

Ako príklad uviedol, že národné programy U16 a U17 odmietajú pozývať hráčov zo zámoria, pretože tí, ktorí vedú tieto programy, sa boja, že ich vlastné deti by mohli prísť o miesto v tíme.

Slafkovský tiež spomenul, že riešením tejto situácie by mohlo byť „osvieženie“ SZĽH, teda príchod nových ľudí do vedenia. „Asi by sme potrebovali viac ľudí, ktorí by pracovali pre zväz, ale to sa nikomu nechce robiť,“ hovorí hokejista s dôvetkom, že „niektorí ľudia, ktorí tam už sú, robia si to po svojom, takže z toho profitujú oni a nie slovenský hokej.“

(mm)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok