Vallo si označkoval teritórium, najväčším zvieraťom v bratislavskej džungli však nie je

Rok a mesiac od spustenia škandalóznej cyklotrasy na Vajanského nábreží minister Ráž oznámil, že cyklotrasa bude musieť byť pod hrozbou vysokých pokút uvedená do stavu, ktorý bude zodpovedať technickým normám.

vallo vajanskeho Tlačová beseda ministra dopravy J. Ráža a poslancov národnej rady J. Mažgúta a R. Glücka k cyklotrase na Vajanského nábreží. Foto: Jakub Kotian/TASR

Pripomeňme si, prečo je cyklotrasa na Vajanského nábreží škandalózna. V prvom rade spôsobom, akým bola odborná aj laická verejnosť vylúčená z rozhodovania o jej výstavbe. Primátor Matúš Vallo sa ako správny progresívny autokrat z mestskej džungle rozhodol, že si na spôsob divej zveri označí svoje teritórium. Poslúžil mu na to kilometer cesty, obrubníky a červená farba.

Slovami klasika:


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.