SZĽH reaguje na výroky Slafkovského o rodinkárstve: Nech nabudúce lepšie premýšľa

Slafkovský skritizoval pomery v slovenskom hokeji, poukázal na rodinkárstvo a povedal, že by bolo treba začať so zmenami vo vedení Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Zväz na čele s Miroslavom Šatanom sa vyjadril k týmto obvineniam.

Juraj Slafkovský Juraj Slafkovský. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať,“ píše sa v stanovisku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V zväze sú presvedčení, že na Slovensku pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov či odborníkov, na ktorých podľa nich stojí slovenský hokej. SZĽH preto dúfa, že v budúcnosti bude Slafkovský komunikovať so zodpovednosťou, aká prináleží lídrovi reprezentácie.

„Na Slovensku je to všetko o známostiach. Vidím to a každý sa o tom bojí hovoriť,“ vyjadril sa Slafkovský pre americký športový magazín The Athletic.

Ako príklad uviedol, že národné programy U16 a U17 odmietajú pozývať hráčov zo zámoria, pretože tí, ktorí vedú tieto programy, sa boja, že ich vlastné deti by mohli prísť o miesto v tíme.

(mja)