Aká je perspektíva trvácnosti štvrtej vlády Roberta Fica

Po roku fungovania vládnej koalície sa nezdá byť nemožný predčasný koniec súčasnej vlády premiéra Fica. Majme na pamäti, že strata iba štyroch koaličných poslancov znamená stratu vládnej väčšiny.

17092024_tk_konsolidacia_7072960 2 Predsedovia politických strán vládnej koalície Matúš Šutaj Eštok (vľavo), Robert Fico (uprostred), Andrej Danko (vpravo) počas tlačovej konferencie na tému Konsolidácia verejných financií. Foto: Dano Veselský/TASR

Predsedovia koaličných strán nás síce rozčúlene uisťujú, že všetko je v poriadku, no operácia s exministerkou Zuzanou Dolinkovou, aby sa nevrátila do parlamentu, vypovedá skôr o neistote, ktorú vyvolali už traja poslanci Hlasu, ktorí majú občas nielen iné názory, ale v prípade odvolávania opozičného podpredsedu parlamentu hlasovali inak.

Aj poslanecký klub SNS (nevyspytateľný vzhľadom na zloženie) prežíva krízu, v rámci ktorej padali vyhrážky o zradcoch a hľadaní vlastnej straníckej identity poslanca Rudolfa Huliaka.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.