Ukrajinci odídu z Kurska možno už do konca roka. Vyháňa ich počasie aj drony na „šnúrke“

Úspešnejšiu fázu operácie v Kurskej oblasti majú Ukrajinci, zdá sa, už za sebou. V ich neprospech hrajú aj pomerne prekvapivé javy.

Sudzha Ukrajinský vojak stojí pri pamätníku Vladimíra Lenina pred Okresným centrom ľudového umenia v Sudži v Kurskej oblasti, ktoré bolo poškodené bojmi, 16. august 2024. Foto: KIRILL CHUBOTIN / Avalon / Profimedia

Ofenzíva v Kurskej oblasti v Rusku by sa mohla čoskoro skončiť ústupom ukrajinskej armády späť za hranice. Vyplýva to zo súčasných vyjadrení viacerých ukrajinských, ruských ale aj západných predstaviteľov a expertov.

Ukrajinská monitorovacia skupina Deep State, ktorá má úzke väzby na tamojšie ministerstvo obrany, v uplynulých hodinách poznamenala, že ruskí vojaci postúpili pri obciach Oľgovka a Kremjanoje, ktoré sa nachádzajú asi 20 kilometrov od spoločných hraníc.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.