Slováci získali v Baku tri body, Azerbajdžan zdolali 3:1

Našinci tak s desiatimi bodmi figurujú priebežne na čele tabuľky 1. skupiny o tri body pred Švédskom, ktoré však čakal večerný duel v Estónsku.

Azerbajdžan - Slovensko Slovensko : Azerbajdžan FOTO TASR - Pavel Neubauer

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila nad domácim Azerbajdžanom 3:1 v zápase C-divízie Ligy národov.

Slováci v pondelkovom súboji so 113. tímom rebríčka FIFA s ťažkosťami potvrdili rolu favorita. Na Štadióne Tofika Bachramova v Baku otvorili skóre v 15. minúte zásluhou vlastného gólu domáceho stopéra Rahila Mammadova. V 38. minúte vyrovnal hlavou Tural Bajramov.

Azerbajdžan prišiel v 70. minúte o vylúčeného Mahira Emreliho a oslabenie neustál, keď o trojbodovom zisku hostí rozhodol Lukáš Haraslín. V závere ešte prikrášlil triumf striedajúci Dávid Ďuriš. Stredopoliar Ondrej Duda nastúpil na jubilejný 80. medzištátny zápas.

Pravdepodobne kľúčový duel z hľadiska boja o postup do B-divízie odohrajú zverenci Francesca Calzonu 16. novembra v Štokholme proti priamemu konkurentovi Švédsku. Účinkovanie v Lige národov uzavrú 19. novembra v Trnave proti Estónsku.

Lukáš Haraslín, autor víťazného gólu Slovenska: „Miestami to bol z našej strany kostrbatý výkon. Nedarilo sa nám robiť veci tak, ako sme si povedali pred zápasom. Azerbajdžan hrozil z toho, o čom sme vedeli. Trochu sme si nedali na to pozor, ale v závere sme sa snažili kontrolovať priebeh a zaslúžene vyhrali. Dosť tomu pomohla červená karta, ale snažíme sa tlačiť dopredu. Mali sme možnosť vidieť, že na tejto úrovni už nie je slabého súpera.“

Ondrej Duda, stredopoliar Slovenskej reprezentácie: „Bol to veľmi náročný zápas. Som rád, že práve môj 80. zápas bol víťazný a verím, že ich ešte bude pribúdať. Súper mal nejaké brejky po našich nie ideálnych rozohrávkach. Myslím si, že aj ani v druhom polčase sme nerobili to, čo sme mali, nenapádali sme a boli sme veľmi pasívni. Z toho pramenilo, že si to súper vedel prihrať a vytvoriť si šance.“

(tasr)