Rozhoduje sa o budúcnosti troch nemocníc. Prievidzská môže skončiť v prenájme Agelu

Budúcnosť troch nemocníc v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja je stále neistá. Keďže župa ich už nedokáže financovať, ponúkla ich mestám. V hre je však aj súkromný subjekt.

Snímka obrazovky 2024-10-17 o 11.19.56 Zdravotníčka si prezerá zrekonštruovanú pôrodnú sálu v Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica, 19. septembra 2023 v Považskej Bystrici. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Na septembrovej schôdzi krajského zastupiteľstva poslanci prijali uznesenie, že župa ponúka samosprávam možnosť prevziať Nemocnicu s poliklinikou Považská Bystrica, NsP Myjava a NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach za jedno euro.

Pod podmienkou, že ich neodovzdajú tretiemu subjektu. Na radnice v spádovej oblasti týchto zariadení začiatkom októbra dorazila oficiálna ponuka.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.