Petra Vlhová odložila comeback. Na svah sa plánuje vrátiť v decembri

Slovenská lyžiarka po zranení kolena stále rehabilituje. Aj preto nebude štartovať v otváracích pretekoch novej sezóny Svetového pohára 2024/2025 v rakúskom Söldene.

Petra Vlhová. Foto: Martin Baumann/TASR Petra Vlhová. Foto: Martin Baumann/TASR

Vlhová sa vrátila na lyže v auguste po prvý raz od februárovej operácie kolena. Olympijská šampiónka v slalome z Pekingu sa zranila tento rok v januári počas pretekov Svetového pohára v Jasnej. Nasledoval chirurgický zákrok vo Švajčiarsku a dlhý proces rehabilitácie a posilňovania.

„Bolo to nepríjemné. Od prvého momentu som vedela, že je zle. Nevedela som sa postaviť, vedela som, že nepôjdem slalom na ďalší deň. Ale pozerala som sa hneď dopredu a snažila som sa nastaviť. Cesta bola náročná, stále je. Začiatok bol o tom, že sme s fyzioterapeutmi pracovali na tom, aby sme koleno dali do poriadku. Nevedela som sa normálne pohybovať, mala som barle, bolo to náročné,“ uviedla Vlhová.

Prvé mesiace po operácii pracovala s fyzioterapeutickým tímom na rozpohybovaní poškodených segmentov v kolene, potom nasledovala fáza na posilnenie svalov a potom príprava na lyžiach. V tejto poslednej fáze išlo o šesťtýždňový kondičný program, ten by sa mal skončiť v decembri plnou záťažou.

„V pláne je 41 tréningov. Tri dni záťaže, potom voľno a potom zasa záťaž. Vychádza to na 20 tréningov na lyžiach a 21 kondičných. Po tomto bloku verím, že bude pripravená,“ prezradil manažér tímu Richard Galovič.

Slovenská reprezentantka bude teraz v domácom prostredí naberať kondíciu a pripravovať sa v posilňovni.

„Som ďaleko od formy, v ktorej som bola, je to výzva. Ja som počas procesu rehabilitácie išla krok po kroku. Chceli sme čo najviac obnoviť svaly, ktoré som nemala. Najviac som sa tešila na moment, kedy sa postavím na lyže. Teraz som v štádiu, že som v posilňovni a snažím sa nabrať kondíciu,“ uzavrela.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
V Nitre to opäť vrie. Dôvodom je nové sídlo Nitrianskeho samosprávneho kraja. Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte…
Prejsť na článok
Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok