Kaliňák, Bödör a Gašpar boli na tajnom stretnutí, mal prezradiť Makó

Bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS) Ľudovít Makó spolupracuje s políciou. Medzi novinármi koluje jeho údajná výpoveď o tom, že oligarcha Norbert Bödör a ľudia zo Smeru si objednali politickú vraždu Igora Matoviča pred voľbami v roku 2016.

Norbert B. na Najvyššom súde SR. Foto: Martin Baumann/TASR Norbert B. na Najvyššom súde SR. Foto: Martin Baumann/TASR

Makó je obvinený z podporovania zločineckej skupiny takzvaných takáčovcov a činnosti v jej prospech v rokoch 2011 až 2017 a bol zadržaný NAKA v rámci akcie Božie mlyny. V novembri mal začať vypovedať, čo údajne môže súvisieť s viacerými NAKA zatknutiami.

Podľa jednej z výpovedí mal oligarcha Norbert Bödör medzi policajtami skupinu, ktorej štedro platil. Jej úlohou bolo sledovanie Bödörom vybraných osôb.

V údajnej výpovedi Makóa, ktorá koluje medzi novinármi, bývalý vysoký policajný funkcionár uviedol, že jedným z týchto ľudí mal byť aj premiér Igor Matovič.

Stretnutia s Bödörom?

Matovič patril medzi najhlasnejších kritikov vládnej strany Smer. Podľa Makóovej výpovede sa preto na ministerstve vnútra odohralo stretnutie medzi ním, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD), vtedajším policajným prezidentom Tiborom Gašparom a Bödörom. Cieľom mala byť diskreditácia Matoviča pred voľbami.

„V rámci týchto stretnutí sa zadali zo strany Nora a Tibora úlohy,” mal uviesť Makó. Údajne mal na Matoviča zbierať kompromateriály a niekoľko dní ho sledovať. Výsledky svojej práce mal predstaviť na ďalšom tajnom stretnutí.

Kaliňák si nepamätá

O návštevách Bödöra však na ministerstve vnútra neexistujú žiadne záznamy. Kaliňák na otázky o tom, či sa za posledných šesť rokov stretol s Bödörom, odpovedal, že si nepamätá. Právny zástupca Makóa sa k tomu odmietol vyjadriť, zatiaľ čo právny zástupca Bödöra uviedol, že nevie, ale zároveň odmietol potvrdiť, či je údajná uniknutá výpoveď Makóa pravdivá.

Pravdou však je, že vo februári 2016 Róbert Fico obvinil Matoviča, že v roku 2008 deň pred kontrolou daňového úradu fiktívne previedol svoju firmu regionPress na bieleho koňa, prepral 122 miliónov korún a zlikvidoval účtovníctvo firmy za roky 1997 až 2008. Fico vtedy odmietol uviesť, z akého zdroja má tieto informácie.

Vyjadrenie Matoviča

K údajnej Makóovej výpovedi dnes zdieľal status na sociálnej sieti premiér Matovič. Ten už dávnejšie uviedol, že tušil, že ho niekto sleduje a zbiera naňho kompromateriály, pričom stopy viedli k Bödörovi.

„Vtedy som to len tušil, dnes o tom svedčí priamy účastník. Mafia v akcii,” okomentoval na Facebooku.


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok