Po nás nepríde nikto, budeme vládnuť naveky, vyhlásil Matovič

Expremiér a terajší minister financií Igor Matovič v stredu uviedol, že po súčasnej vláde už nebude nasledovať nikto, keďže vraj bude vládnuť večne.

Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Politik sa tak vyjadril na otázku redaktorky TV Markíza, ktorú zaujímalo, čo nastane, ak nasledovný kabinet hypoteticky zruší zmeny v rodinnom balíčku.

„Nezruší, a nikto po nás nebude, my tu budeme vládnuť naveky,“ odvetil Matovič, pričom malo ísť o pokus o vtip.

Pripomeňme, že takzvané krúžkovné vo výške 60 eur od januára 2023 nebude a účinnosť zákona sa presúva až na január 2025. Zvýšiť sa majú namiesto toho prídavky na deti a daňový bonus. Rozhodli o tom tento týždeň poslanci NR SR.

Reportáž Markízy sa odvíjala od krokov Ústavného súdu SR, ktorý sa zaoberal podaním prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá pred pár mesiacmi napadla expresne rýchly spôsob, akým sa miliardový balík pomoci prijímal.

Na slová Matoviča medzičasom reagoval aj líder opozičného Hlasu Peter Pellegrini. „Buď tento človek s dôverou osem percent občanov nemá ani poňatia, čo ľudia na Slovensku naozaj chcú, alebo sa chystá zrušiť či manipulovať voľby,“ zhodnotil na sociálnej sieti.

Pripomeňme, že koaličná strana OĽaNO zažila od volieb najstrmší pád preferencií zo všetkých relevantných politických strán. Jej líder Matovič sa nachádza na samom spodku rebríčkov dôveryhodnosti.

(tasr)


Ďalšie články