Chlapec, ktorý v škole v Novákoch útočil sekerou, zostáva vo väzbe

Obvinený mladistvý Alexander B., ktorý začiatkom novembra sekerou zaútočil na spolužiakov v strednej odbornej škole v Novákoch, zostáva vo väzbe. Vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

Ilustračný obrázok. Foto: TASR/Radovan Stoklasa Ilustračný obrázok. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako priblížila, senát odmietol sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol vzatý do väzby pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti. „Najvyšší súd väzbu mladistvého obvineného nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ doplnila.

Pri útoku v škole zranil útočník dve osoby. Obvinili ho z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

https://standard.sk/271303/javil-sa-ako-bezproblemovy-ziak-hovori-riaditelka-o-tinedzerovi-ktory-v-skole-v-novakoch-utocil-sekerou/

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac