Amerických vojakov z incidentu vo Zvolene odvelili zo Slovenska

Návšteva cvièiacich jednotiek a vedenie obranných èinností poèas mediálneho dòa v rámci prebiehajúceho cvièenia Saber Strike vo Vojenskom výcvikovom priestore v Lešti Americký vojak počas prebiehajúceho cvičenia Saber Strike vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť. Foto: Michal Svítok/TASR

Dvoch príslušníkov americkej armády, ktorí boli účastníkmi incidentu vo zvolenských potravinách, odvolali z pôsobenia na Slovensku a čakajú na ďalšie disciplinárne opatrenia zo strany ich veliteľov. Na sociálnej sieti o tom informovalo Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

„Výmena názorov, ku ktorej došlo medzi príslušníkmi americkej armády v potravinách vo Zvolene, bola neospravedlniteľným prejavom neúcty k slovenskej polícii a verejnosti,“ uviedla ambasáda. Ozrejmila, že polícia v tomto prípade obvinenie nevzniesla, ale upozornila, že ich správanie sa nedá ospravedlniť.

https://standard.sk/359468/opiti-americki-vojaci-sa-pobili-vo-zvolenskej-bille-zabijem-vas-krical-jeden-z-nich-na-policajtov/

„Je škoda, že niektorí sa snažia využiť túto udalosť ako príležitosť na rozdelenie našich krajín a očiernenie množstva amerických vojakov a vojačiek. Tí prišli pomôcť a podporiť Slovensko, nášho spojenca, od momentu brutálnej ruskej invázie na susednú Ukrajinu,“ skonštatovalo veľvyslanectvo.

(tasr)


Ďalšie články