Na koncerte Tublatanky: Normálnosť ako princíp

Tublatanke práve skončilo turné, ktorým si trojica pripomenula 40. výročie vzniku kapely.

222IMG_6781 Tublatanka v Trnave. Foto: J. Daniška

Bol som na koncerte v piatok v Trnave, v tamojšom amfiteátri a bol to skvelý večer. „Tak sme sa dožili, že Tublatanka oslavuje 40 rokov,“ povedal v úvode – asi po dvoch-troch skladbách – spevák Maťo Ďurinda. Od tohto momentu až do konca sa nikto na nič nehral. Tublatanka má 40, spevák 61, ale všetci sme sa vďaka ich hudbe cítili na pár hodín mladší. A lepší. Ukázalo sa, že máme čosi spoločné.

Ďurinda fanúšikov oslovoval ako „starých dobrých priateľov“, ďakoval, že pri kapele stoja celé to obdobie, trochu spomínal, ale bez zbytočnej nostalgie. Bolo cítiť hneď dve veci naraz. Jeho aj ich vďaku. Tublatanka odohrala dve hodiny a 15 minút a ľudí, čo prišli, chceli hudobníci zabaviť. Bez predkapely, so všetkými hitmi. Fungovalo to. Ďurinda má dav rád (v Trnave mohlo byť okolo 4-tisíc ľudí), diváci a fanúšikovia boli za to vďační. Od momentu ako vyšiel na pódium až do konca všetko vyšlo. A po celý koncert bol ako obojstranný vzťah.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.