Štandard smeruje na východ

22IMG_6987 Štandard. Foto: archív

Netreba sa ľakať, ide o východ Slovenska. Otvárame dve nové redakcie: v Košiciach a Prešove a sľubujeme si od toho veľa.

Jeden z problémov našej krajiny je, aký malý hlas a význam majú iné mestá ako Bratislava. Platí to pre celoštátnu politiku, ale aj pre kultúru. O niečo lepšie je na tom šport, prípadne život našich cirkví a náboženských denominácií.

Pritom Košice majú zhruba polovicu obyvateľov Bratislavy, a predsa sa o Košiciach nehovorí dvakrát menej ako o Bratislave. Pozornosť im venovaná je, bohužiaľ, rádovo nižšia. A ešte horšie je na tom Prešov, hoci ide o naše tretie najväčšie mesto. V Štandarde nepochybujeme o tom, že tento stav je zlý a chceme to zmeniť.

Po tom, ako sme etablovali naše regionálne redakcie v TrenčíneŽiline, ktoré si raketovo rýchlo našli početnú čitateľskú obec, otvárame aj PrešovskýKošický Štandard.  

Naším cieľom je postupne vybudovať rešpektované regionálne vydania, kde si čitatelia nájdu informácie o dianí v meste, potrebný informačný servis aj názorové diskusie. Aj tu bude rubrika Hyde park otvorená rôznym pohľadom na stav mesta či lokálnej politiky, a, samozrejme, všetko bude premiešané s článkami o slovenskej aj svetovej politike zo Štandardu. Dobre to funguje v Trenčíne a Žiline, myslíme si, že v Prešove a Košiciach to má minimálne rovnaký potenciál. Cítime, že hodnoty, ktoré sú dôležité pre nás, majú aj na východe republiky mnoho vďačných čitateľov. A preto ideme za vami.

Oddnes preto dávame do vašej pozornosti Košický ŠtandardPrešovský Štandard.

Prichádzame k vám v období, keď zažívame nárast záujmu. Čítanosť Štandardu prudko rastie, v júni sme prekonávali rekord za rekordom a v posledných dňoch sme sa už ocitali v prvej pätnástke najčítanejších webov na Slovensku (podľa IAB monitoru, najrešpektovanejšieho slovenského merania online titulov).

Sú to pre nás dobré správy a pevne verím, že sa budeme zlepšovať aj naďalej. Aj vďaka vám, našim novým čitateľom, ktorých k nám privedú nové regionálne vydania, Prešovský Štandard a Košický Štandard. V redakcii privítame troch nových kolegov v Prešove a troch nových kolegov v Košiciach, čo sa deje v čase, keď regionálni redaktori v iných redakciách v rámci šetrenia ubúdajú.

A aby dobrým správam nebol koniec, dovoľte mi ešte prezradiť, že onedlho sa vydáme na turné po viacerých slovenských mestách a cieľavedome pôjdeme aj do menších ako krajských miest. Pretože práve naše mestá a mestečká, a, samozrejme, dediny, robia našu krajinu tým, čím je.

Teraz už len dve veci.

Ak ešte nie ste predplatiteľom Štandardu, neodkladajte to a kúpte si predplatné ešte dnes. Budete spolu s nami súčasťou čoraz väčšieho a úspešnejšieho príbehu, ktorý chce vyvážiť veľkú nerovnováhu medzi konzervatívnejším Slovenskom a progresívnymi médiami.

A ak ste z východu, najmä z Košíc alebo Prešova, uložte si do pamäte svojho počítača či mobilu novú stránku. Štartujeme Prešovský ŠtandardKošický Štandard.


Ďalšie články