Krajniak na pochode Hrdí na rodinu citoval Chestertona: Príde doba, keď bude potrebné mať odvahu obhajovať tie najnormálnejšie veci

356214782_831333365026602_7970869556080112029_n Foto: Milan Krajniak/FB

Aj zhromaždenie Hrdí na rodinu, ktoré v centre Bratislavy vyzdvihovalo výnimočnosť rodiny a manželstva muža a ženy pre výchovu detí, podporili politici. K účastníkom sa napríklad pripojili poslanci zo Sme rodina i členovia mimoparlamentnej SNS.

Bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak pri motívoch svojej účasti zacitoval britského spisovateľa a filozofa Gilberta Keitha Chestertona.

„Svojho času povedal, že raz príde doba, kedy bude potrebné mať odvahu obhajovať tie najnormálnejšie a najsamozrejmejšie veci,“ upozornil z miesta stretnutia prostredníctvom odkazu na sociálnej sieti.

Predseda SNS Andrej Danko zdôraznil, že deti môžu splodiť len muž a žena. „Rodinu vytvára len muž a žena,“ dodal v súvislosti s podporou pochodu Hrdí na rodinu.

Účastníci tohto zhromaždenia sa stretli v sobotu popoludní na Jakubovom námestí v hlavnom meste.

Na bratislavskom Námestí slobody sa zasa konal Dúhový Pride s cieľom zviditeľniť LGBTI+ komunitu. Podporu zhromaždeniu verejne deklarovala prezidentka Zuzana Čaputová, rovnako tak ministerky spravodlivosti a kultúry Jana Dubovcová a Silvia Hroncová, na mieste boli aj viacerí poslanci SaS.

(tasr, sak)


Ďalšie články