Transsexuál s masívnym prostetickým poprsím znovu učiteľom. Škola kvôli nemu sprísni bezpečnostné opatrenia

Kanaďan, ktorý sa po celom svete preslávil tým, že vyučoval stredoškolákov a zároveň nosil gigantické prostetické poprsie, sa vracia do práce. Škola, na ktorú nastupuje, plánuje pre potenciálne protesty zaviesť prísne bezpečnostné opatrenia.

oh kayla Vľavo: Kayla Lemieux s prostetickými prsníkmi. Vpravo: Lemieux bez prostetických prsníkov. Zdroj: Twitter

Učiteľ, ktorý si hovorí Kayla Lemieux, sa zviditeľnil v roku 2022. Jeho žiaci na internete zverejnili video, na ktorom Lemieuxa vidno, ako ich vyučuje dielne oblečený do ženských šiat, v parochni a s mejkapom, no najmä s obrovskými prostetickými prsníkmi a vytŕčajúcimi bradavkami. 

Keď po medializácii vedenie školy v kanadskom Oakville-Trafalgare odmietlo proti učiteľovi zakročiť, rodičia pred školou usporiadali niekoľko protestov. Po niekoľkých mesiacoch od zverejnenia videa sa nadriadení transsexuálneho učiteľa rozhodli dať mu platené voľno.

Podľa denníka Toronto Sun sa však transsexuál v nadchádzajúcom školskom roku vracia do práce. Tentoraz by mal učiť na strednej škole Nory Frances Hendersonovej v meste Hamilton. Vedenie školy sa už pripravuje na možné protesty.

Riaditeľ Tom Fischer v obežníku informoval rodičov, že pokiaľ by sa škola stala objektom protestov alebo narušení zo strany médií, bude vedenie „komunikovať čo najotvorenejšie, ako sa dá o bezpečnosti študentov“. 

Bezpečnostný plán, ktorý riaditeľ rodičom žiakov predstavil, zároveň obsahoval špeciálne inštrukcie týkajúce sa vchádzania a vychádzania z budovy školy. 

Študenti budú musieť na vchádzanie a vychádzanie použiť dvere na to určené, zatiaľ čo počas vyučovania bude zadný vchod do budovy zamknutý. Všetci študenti a návštevníci budú zároveň pred vchodom a východom z budovy musieť použiť interkom. Rodičia taktiež budú mať povinnosť pred návštevou školy telefonicky alebo emailom kontaktovať vedenie. 

Lemieux je transsexuál, ktorý o sebe tvrdí, že trpí gigantomastiou, čo je termín pre chorobné zväčšenie ženských prsníkov. Zo lži ho však usvedčujú fotografie, na ktorých sa prechádza po ulici bez prsných protéz.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac