AKTUÁLNE Pred zápasom EKL v Košiciach bolo mesto plné policajtov, obmedzení a vášnivých fanúšikov Trnavy

KOŠICE – Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v súvislosti s futbalovým zápasom SC Dnipro-1 – Spartak Trnava, ktorý má začiatok vo štvrtok o 20:00 v Košickej futbalovej aréne (KFA).

Snímka obrazovky 2023-08-31 181232 Fanúšikovia Trnavy a ich sprievod mestom. FOTO: Dušan Guman

V spolupráci s mestskou políciou prijala viaceré bezpečnostné opatrenia. Dopravné obmedzenia začali o 16:00, uzavreté sú niektoré úseky ciest v blízkosti KFA. Ide o tri križovatky na ulici Pri prachárni a uzavretý bude aj dopravný uzol v smere od Moldavskej cesty ku KFA. O ukončení bezpečnostných opatrení polícia rozhodne na základe vývoja aktuálnej situácie v meste, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Fanúšikovia Spartak Trnava a ich sprievod mestom. FOTO: Dušan Guman

Zápas o postup do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL) v Košiciach bol zo strany organizátora vyhlásený za rizikový. Veliteľ bezpečnostných opatrení preto rozhodol o navýšení počtu policajtov pri zabezpečení verejného poriadku. Zvýšený počet policajtov bude v uliciach mesta a okolí štadióna už od poobedných hodín.

Polícia hliadkovala pri železničnej stanici. FOTO: Dušan Guman

„Do blízkeho okolia štadióna bude vstup možný len s platnou vstupenkou, ktorá je evidovaná na meno a priezvisko osoby. Vozidlá odporúčame zaparkovať na priľahlých veľkokapacitných parkoviskách. Fanúšikom odporúčame využiť mestskú hromadnú dopravu,“ uviedla Mésarová.

Redakcia Štandardu sa vybrala priamo na „miesto činu“ a to ako pred samotný štadión, tak aj do ulíc mesta, kde to býva v prípade takýchto zápasov poriadne živé a divoké.

Trnavčanov bola síce obrovská masa, správali sa však maximálne slušne. FOTO: Dušan Guman

Na východ Slovenska pricestoval s jednou skupinou fanúšikov Juraj so synom Filipom. Veria vo víťazstvo Trnavy 2:0. „Jeden gól dá Koštrna a druhý Román Procházka,“ tipuje Juraj. Za najsilnejšiu stránku súčasných červeno-čiernych považuje bojovnosť. Aj Juraj by si prial, aby Spartak v ďalšej fáze pohárovej súťaže narazil na Spartu.