Skalica sa na Horehroní pokúsi dotiahnuť na štvrtú Podbrezovú

PODBREZOVÁ – V predohrávke siedmeho kola Niké ligy privíta po reprezentačnej prestávke v Zelpo Aréne mužstvo Podbrezovej tím Skalice.

Podbrezová naposledy podľahla na Slovane 2:3. Foto: FB FK Podbrezová

Minuloročná bilancia vzájomných zápasov nadchádzajúcich súperov vyznievala lepšie pre Skalicu, ale to by tréner Podbrezovej Roman Skuhravý rád pozmenil. „Skalica je spolu s Banskou Bystricou tím, s ktorým sa stretávam od začiatku môjho pôsobenia v Podbrezovej. Viem presne, akých má hráčov. Teraz má dvojicu mladých trénerov, ktorí mužstvo postupne menia. Každý tím má svoje špecifiká: akým spôsobom pracuje, ako má prepracovanú defenzívu, ako dokáže využívať príležitosti, ktoré mu súper ponúkne a podľa toho je zápas náročný.“

„Je ale na nás, ako sa k zápasu postavíme a bude taký ťažký, aký si ho urobíme. Na súpera chceme byť nachystaní a nič nepodceníme. Verím, že po dvoch smoliarskych a smutných zápasoch sme hladní po víťazstvách. Vidím na chlapcoch, že dobre trénujú, konkurenčné prostredie sa nám zvýšilo a urobíme všetko preto, aby sme zápas proti Skalici zvládli,“ vyhlásil R. Skuhravý.

Podbrezová mala výborný štart sezóny, no prišli i prehry. V šiestich kolách nahrala desať bodov a aktuálne je štvrtá. Skalica má iba o tri body menej a okupuje siedme miesto. Na čele sa usadila Žilina s 15 bodmi. Podbrezová a Skalica zabojujú o ďalšie víťazstvo v najvyššej súťaži už v piatok od 17.30.

(zpfutbal.sk, nikeliga.sk)