Štvorka kandidátky PS nevedela povedať, kedy vzniklo Československo a kto stál na jeho čele

Bez názvu2 Na snímke Tamara Stohlová počas tlačovej konferencie hnutia Progresívne Slovensko (PS) na tému "predstavenie kandidátky PS - tím pre lepšiu budúcnosť Slovenska" 27. júna 2023 v Bratislave. Foto: Martin Baumann/TASR

Kandidátka za Progresívne Slovensko Tamara Stohlová, ktorá figuruje na vysokej štvrtej pozícii, v rozhovore so študentmi nevedela odpovedať na otázku, kedy vzniklo Československo a kto bol na jeho čele. „Nie som fanúšička memorovania a teraz to nevytiahnem z päty,“ povedala v špeciálnej diskusii Denníka N.

Pripomeňme, že tento štátny útvar vznikol v roku 1918 ako výsledok usporiadania po prvej svetovej vojne a na jeho čele stále jedna z najznámejších postáv 20. storočia Tomáš Garrigue Masaryk.

Tamara Stohlová sa venuje prevažne zeleným témam. V minulosti pracovala pre Transparency International Slovensko aj OECD a dlhodobo spolupracovala s europoslancom Michalom Wiezikom. Je členkou predsedníctva strany.

„Na rozhovor so študentmi sme pôvodne pozvali predsedu PS Michala Šimečku, ktorý súhlasil, no večer pred nahrávaním svoju účasť zrušil. Nahradila ho Stohlová,“ ozrejmuje pozadie výberu hosťa Denník N.

Pripomeňme, že strana Progresívne Slovensko na bilbordoch v tohtoročnej volebnej kampani hlása, že „dosť bolo minulosti“.

(tod)


Ďalšie články