Matovič sa vypracoval na kráľa Rómov

Snímka obrazovky 2023-10-02 o 18.19.17 Igor Matovič. Foto: Facebook/RemiKloos.

Tak je to potvrdené. Bojovník proti korupcii si kúpil voličské hlasy. Vo veľkom a úspešne. Kúpené hlasy pomohli zachrániť Obyčajných a posunúť ich trojkoalíciu do parlamentu.

Výsledky volieb ukázali, že Obyčajní najviac bodovali v rómskych volebných okrskoch. Prekonávali tam 90 percent získaných hlasov. Dôvod: rómski emisári OĽaNO počas kampane obiehali osady a sľubovali rómskym voličom výplatu 500 eur v hotovosti. Len majú ísť voliť – a všetko potom zariadi Igor Matovič.

Výsledky boli pre Obyčajných pôsobivé. Okrsok Žehra – 93 percent. Jarovnice – 98 percent. Košický Luník IX – 93 percent. Richnava – 97 percent. Rakúsy – 99 percent. Pokračovať by sme mohli na dvoch stranách.

V súčte mohlo ísť o desiatky tisíc rómskych hlasov pre Matovičovu stranu. Aj tieto hlasy pomohli vytiahnuť trojkoalíciu Obyčajných spod hranice sedem percent na výsledných 8,9 percenta hlasov.

Trojkoalíciu Obyčajných delilo od postupu alebo prepadu necelých 60-tisíc hlasov (z celkového počtu 264-tisíc voličov Obyčajných). Rómskych voličov OĽaNO mohlo byť tiež okolo 60-tisíc. Prípadne viac.

Najznámejší rómsky kandidát Peter Pollák získal 53-tisíc krúžkov. Prevažne od Rómov, jadro Obyčajných má predsa v obľube iných „hrdinov“. V preferenčných hlasoch skončil Pollák tretí v strane, hneď za Matovičom a Jurinovou (líderkou kandidátky).

Keďže veľká časť voličov „krúžkovanie“ nerieši, môžeme predpokladať, že rómskych voličov Obyčajných bolo viac ako 60-tisíc. A Matoviča zachránili pred volebným debaklom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami