Niektoré bratislavské reštaurácie ponúkajú okrem jedla aj nezabudnuteľný zážitok

BRATISLAVA – V Bratislave je niekoľko reštaurácií, kde si návštevníci môžu okrem jedla a pitia vychutnávať prostredie, ale aj adrenalín.

354247653_640037541479032_1912320374579287921_n V Bratislave si môžete s partiou zjesť to, čo si navaríte. Foto: Makery Bratislava.

Kto miluje výhľady z výšok a má rád prírodu, pre toho je ako stvorená reštaurácia Veža nachádzajúca priamo v televíznej veži Kamzík, 101 metrov nad zemou. V najvyššej položenej reštaurácii v Bratislave ponúkajú ako hlavné jedlo predovšetkým jelenie ragú so zemiakovo-bylinkovou kroketou, ktoré vyjde na 25 eur. Pridanou hodnotou okrem gastronomického zážitku je skutočnosť, že vnútorná časť reštaurácie sa točí na každú svetovú stranu.

Mesto ako na dlani môžete mať aj z reštaurácie Ufo týčiacej sa nad Dunajom vo výške 85 metrov. Počas dňa má neobyčajnú atmosféru, pri západe slnka sa zážitok znásobuje. Ak má niekto rád adrenalín, môže vyskúšať prechádzku po okennej rímse reštaurácie. Na túto atrakciu za 45 eur je nutné sa prihlásiť počas sezóny, ktorá trvá od marca do októbra. Čo sa jedla týka, pochutiť si môžete napríklad na morskom čertovi s baby brokolicou, kaviárom a artičokou, ktorý stojí 49 eur.

Adrenalín nad Dunajom. Foto: Redmonkeygroup

Kto sa chce dobre najesť, mal by navštíviť zážitkovú reštauráciu Irin na Rudnayovom námestí. Tento podnik ponúka zväčša lokálne suroviny v kreatívnom kombinovaní a nekompromisnej technike. Očakávať totiž môžete deväťchodové menu s dvomi základnými možnosťami párovania, vínneho za 45 eur, alebo nealkoholického za 40 eur.

Ak si niekto túži v špičkovej reštaurácii navariť jedlo sám, aj to je v Bratislave možné. V reštaurácii Makery na Zámockej si totiž z jedálneho lístka vyberiete jedlo, ktoré si musíte navariť sami, prípadne s partnerom, rodinou, priateľmi, alebo kolegami. Všetko potrebné k vášmu gastronomickému zážitku dostanete od personálu – kuchynský riad, suroviny ako aj video aplikáciu na tablete s podrobným postupom receptu. Zážitkový balíček na hlavné jedlo stojí od 10 do 24 eur.