Máte nárok na zvýhodnený príspevok zo Zelenej domácnostiam? Tu si vypočítate hodnotu poukážky

Národný projekt Zelená domácnostiam je súčasťou Programu Slovensko. Týka sa všetkých regiónov Slovenska a jeho cieľom je zabezpečiť podporu pre inštaláciu malých zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v budovách na bývanie. Začiatkom novembra informovala Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) o nových pravidlách získania dotácií. Teraz prináša detaily o tom, kto môže dostať zvýhodnený príspevok.

pexels-los-muertos-crew-8853536 Prehľad najpodstatnejších informácií o nových možnostiach podpory v projekte Zelená domácnostiam je k dispozícii aj prostredníctvom videozáznamu z prvého seminára. Ilustračná foto: pexels.com

Agentúra okrem nových možností podpory v spomínanom projekte, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom videozáznamu, prináša aj odporúčania na výber zariadení a kalkulačku. Domácnosti si teda môžu predpokladanú maximálnu hodnotu poukážky vypočítať na novej stránke zelenadomacnostiam.sk.

„Za prvé dva týždne od zverejnenia nových podmienok podpory navštívilo novú webovú stránku projektu Zelená domácnostiam vyše 12-tisíc unikátnych používateľov a mimoriadny záujem bol aj o seminár,“ hovorí generálny riaditeľ Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Stanislav Jurikovič.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.