Poľský miliardár radí študentom: Úspech je potrebné neustále naháňať… a mať veľa šťastia

KOŠICE – Keď Collegium Humanum Košice vstupovala do nového akademického roka, v novom sídle univerzity sa objavil poľský podnikateľ Rafał Brzoska. Študentov oslovil kľukatým príbehom úspešnej firmy a motivačnou rečou.

Podnikateľ patrí k 50-ke najbohatších Poliakov. Foto: FB Collegium Humanum

Rafał Brzoska bol v roku 2019 zaradený do zoznamu 50 najbohatších ľudí v Poľsku. Okrem podnikania sa venuje filantropii. V roku 2017 založil Nadáciu Rafała Brzosku, ktorá podporuje vzdelávanie, sociálnu pomoc a kultúru. Collegium Humanum Košice je súčasťou Varšavskej univerzity manažmentu. Má modernú infraštruktúru a poskytuje takisto študijné pobyty v zahraničí.

Rafał Brzoska predstúpil pred študentov s prednáškou počas inaugurácie akademického roka 2023/24. Došlo k tomu v novom sídle univerzity na Dominikánskom námestí. Ako škola informovala na svojej sociálnej sieti, poľský biznismen sa vo svojom vstupe nevyhol hrboľatým začiatkom InPostu. Ten je najväčším doručovateľom balíkov u našich severných susedov. V Poľsku má vyše 11 000 výdajných schránok. Firme sa podarilo preniknúť aj do Česka, Maďarska, Srbska a Rumunska.

Brzoska tiež priblížil spôsoby, ako dosiahnuť úspech, vyrovnaný rozvoj a ďalšie plány firmy. „Pre dosiahnutie úspechu je potrebné neustále ho naháňať… a mať veľa šťastia. Prajem vám, drahí študenti, aby ste životom kráčali s nadšením, nedali sa odradiť neúspechmi, z ktorých si zoberte ponaučenie, pretože len potom budete mať z toho uspokojenie a uvidíte, ako chutí skutočný úspech,“ nechal sa počuť.

Foto: FB Collegium Humanum


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok