Biskup Haľko ponúkne dialóg aj spoveď pri studni

Bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko bude ľuďom verejne k dispozícii aj v predvianočnom období. V rámci neformálneho podujatia Adventné dialógy bude každú stredu pri studni na Primaciálnom námestí v Bratislave čakať na tých, ktorí majú záujem o rozhovor, spoveď či požehnanie.

Dóm sv. Martina v Bratislave interiér Jozef Haľko. Foto: Dano Veselský/TASR

Biskup Haľko tak bude na bratislavskom námestí dostupný na sviatok svätého Mikuláša 6. decembra a následne aj 13. a 20. decembra. Svoj čas pre verejnosť si vyhradil vždy od 15.00 do 16.30. Informoval o tom na svojom Facebooku.

Okrem toho dal do pozornosti aj svoju dvojdňovú prítomnosť v rámci vianočných trhov v Bratislave. S rovnakým cieľom ako pri studni bude pomocný bratislavský biskup k dispozícii veriacim aj neveriacim pri stánku Maltézskej pomoci na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 18. a 22. decembra od 19.00 do 20.00.

Biskup Haľko je na Slovensku známy svojou aktívnou pastoračnou činnosťou. Často vychádza v neformálnej atmosfére medzi ľudí, ponúka rozhovory a spovedanie na námestiach či na bratislavskej hlavnej stanici. S ľuďmi živo komunikuje aj prostredníctvom Facebooku.

Rozhovory pri studni na Primaciálnom námestí s rovnakým formátom poskytoval aj tento rok počas pôstneho obdobia.