Na školskom výlete v USA mali nútiť 11-ročnú žiačku zdieľať posteľ s biologickým chlapcom

parents Rodičia dievčaťa, ktoré na výlete nútili zdieľať izbu s chlapcom. Zdroj: Twitter

Na školskom výlete v americkom štáte Colorado údajne 11-ročnú žiačku nútili zdieľať posteľ s biologickým chlapcom. Na prípad médiá upozornili rodičia dievčaťa. Podľa ich slov ich nikto o zdieľaní izby s chlapcom vopred neupozornil.

„Počul som o všetkých tých problémoch s transgender politikou. Myslel som si, že je to trochu senzácia. Až kým to neprišlo k našim dverám,“ vyjadril sa otec.

Rodičia neplnoletej školáčky uvádzajú, že štátna škola Jefferson County Public School (JCPS), ktorú navštevuje ich dcéra, jej na školskom výlete pridelila izbu s biologickým chlapcom, ktorý sa identifikuje ako dievča.

Podľa listu, ktorý rodičia dievčaťa poslali škole, im zodpovední na rodičovských združeniach pred začiatkom výletu zdôrazňovali, že dievčatá budú bývať na inom poschodí hotela než chlapci. Počas výletu údajne dozorujúci zamestnanci školy žiakom povedali, že chlapci majú zákaz vstupu na poschodie, na ktorom sú ubytované dievčatá.

Škola pritom chcela chlapca ubytovať na dievčenskej izbe bez toho, aby o tom informovala rodičov alebo ich dcéru, pričom školáčka sa o tom, kto bude jej spolubývajúci, dozvedela až v prvú noc výletu.

Po tom, čo dievča z kúpeľne zavolalo rodičom, sa stretlo v hale ubytovacieho zariadenia so svojou matkou, ktorá sa výletu zúčastnila ako sprievod. Tá vzápätí požiadala zodpovedné osoby, aby dievča presťahovali do inej izby, píše Catholic News Agency.

Podľa listu rodičov škole zodpovedné osoby na školskom výlete tiež nariadili spolubývajúcim transrodového chlapca, aby klamali o dôvodoch, prečo ho presúvajú do inej izby. Dôvodom malo byť to, že rodičia žiaka si želali, aby ich syn v škole fungoval v utajení. To znamená, že ostatní študenti nemali poznať jeho skutočné pohlavie.


Ďalšie články