Syn bývalého futbalového reprezentanta: Šialená jazda v centre Košíc

KOŠICE – Všetci tí, ktorí sa vo štvrtok večer pohybovali v okolí košického OC Aupark na Námestí osloboditeľov, zažili mimoriadne desivú udalosť. Mladík sediaci za volantom zeleného audi sa rútil vysokou rýchlosťou po frekventovanom úseku v centre Košíc. Výsledkom bolI náraz do zvodidiel na vyvýšenom ostrovčeku a ich zrolovanie.

Syn futbalistu Vodič zelenej audiny je syn známeho futbalistu. Koláž: fcb I.P./fcb J.M.

Kamienky, ktorými bolo miesto nárazu vysypané, sa rozprskli po okolí a poškodili výklady a sklenené výplne na budove obchodného centra. Podľa očitých svedkov priebeh nehody pripomínal v mnohom tragickú jazdu Dušana Dědečka z 2. októbra 2022. Našťastie včerajší „pretekársky výkon“ mladíka (26) sa neskončil tragicky.

Očitými svedkmami nepríjemnej udalosti boli aj starosta košickej mestskej časti Igor Petrovčik s dcérou. Politik sa so svojím nemilým zážitkom podelil na sociálnej sieti. „Bohužiaľ, bol som svedkom tejto dopravnej nehody. Brutálne škody, ale, našťastie, bez zranení a obetí na životoch,“ popísal, čo sa tam stalo. „Vodič v audine v obrovskej rýchlosti zroloval zvodidlá v dĺžke 150 metrov, jazdil po kamienkoch v stredovom páse a totálne zničil výklady Auparku. Pevne verím, že bude v zápisnici o nehode okrem iného zaprotokolované, že došlo zo strany vodiča k totálnemu ohrozeniu chodcov a ľudí čakajúcich na zastávke, vedľa ktorých pristáli predný nárazník a množstvo ďalších dielov z auta, ktoré k nim doleteli a ktoré potom vodič 10 minút po nehode vlastnými rukami presunul k autu,“ hneval sa starosta. Poznamenal, že dopravný policajt z nehodovky mu povedal, že naparil šoférovi maximálnu pokutu a tým sa to preňho skončilo.

„Nerozumiem, prečo nedali fúkať aj ostatným členom posádky. Odkiaľ vedeli, že ten, čo absolvoval dychovú skúšku, bol naozaj vodič? Keďže som tam práve bol s dcérou a videl to v priamom prenose, zvažujem podanie trestného oznámenia. Som presvedčený, že by to malo byť klasifikované ako všeobecné ohrozenie. Hrozné. Vidím, že sa niektorí stále nepoučili zo smrteľnej nehody z 10. februára 2023 pri košickom Jumbo centre, (traja mŕtvi, pozn. red.), či z tragédie na Zochovej ul. v Bratislave (5 obetí).“

Polícia potvrdila dopravnú nehodu. „Vodič (26), ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Audi po Námestí osloboditeľov v Košiciach v smere od Štúrovej na Palackého ulicu, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a aktuálnym poveternostným podmienkam, s vozidlom dostal šmyk a najprv prednou a následne aj pravou a zadnou časťou vozidla narazil do zábradlia na vyvýšenom ostrovčeku,“ uviedla pre Košický Štandard košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Poznamenala, že vodiča policajti počas dokumentovania dopravnej nehody podrobili dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. „Vodičovi vozidla bola na mieste uložená bloková pokuta. Všetky ďalšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uzavrela hovorkyňa.

Na sociálnej sieti sa objavili komentáre, v ktorých dokonca sú uvedené nielen meno hlavného aktéra nehody, ale aj skúsenosti s ním. Podľa toho to vyzerá, že mladý Košičan berie takúto šialenú jazdu ako niečo bežné. Peťo k tomu napísal: „Ako ‚správny Košičan‘ ani ja nejazdím úplne predpisovo… lebo v tomto meste hádam ani nikto tak nechodí… No tento expert minule okolo mňa letel na výpadovke cez 180 km/h. Takáto kombinácia zelenej + audi je unikát. To sa vryje do pamäti.“ Podľa nášho zdroja je mladík s iniciálkami J. M. údajne synom známeho slovenského futbalistu. Ako ohodnotil otec štvrtkový ‚výkon‘ svojho syna, sa nám nepodarilo zistiť.